Supa de hribi

Supa de hribi

Retete moldovenesti, Retete romanesti

Supa de hribi are un gust special. Daca supa crema de ciuperci este ceva mai des intalnita in meniuri, supa de hribi este specifica in principal in zona Moldovei, insa poate fi preparata usor de oricine, cu conditia sa aiba la dispozitie ingredientul principal: hribii.
Ingrediente
60-80 grame de hribi
60 grame unt
1 ceapa
1 telina
2-3 radacini de patrunjel
60 de grame de faina pentru rantas
sare, piper, verdeata

Mod de preparare
Se pun legumele la fiert intr-o cratita. Cand sunt gata, se strecoara supa.
Hribii se spala bine cu apa rece, se taie marunt, se pun in supa de legume strecurata si se lasa sa fiarba pana sunt gata. Se adauga apoi rantasul obtinut prin rumenirea fainii in 60 de grame de unt sau ulei si stins cu supa. Se adauga verdeata, smantana si se serveste cu crutoane.

Leave a Reply