prajitura cu mere

Desert rapid: Prajitura cu mere

Retete de prajituri, Retete romanesti

Prajitura cu mere este un desert traditional pentru bucataria romaneasca si asta pentru ca merele sunt usor de procurat, indiferent de anotimp. Alege pentru prajitura cu mere, si pentru orice alt desert pe baza de mere, fructe aromate pentru ca asftel te vei bucura de un gust deosebil al prajiturii.

Acesta reteta de prajitura cu mere este una dintre cele mai simple. Prajitura cu mere este deosebita pentru care are doua feluri de texturi: cea data de blatul usor crocant si umplutura de mere fina si aromata.

Prajitura cu mere este ideala la gustarile rapide din timpul zilei, dar este la fel de potrivita pentru un desert pe care sa il faci si de care sa te bucuri intr-un weekend.

Langa prajitura cu mere poti pune si putina inghetata sau crema de vanilie.


Ingrediente

1 kg mere
300 grame faina
150 grame unt
2 galbenusuri
4 linguri lapte
3 linguri smantana
2 linguri zahar
stafide, scortisoara, sare,vanilie

Mod de preparare

Merele se spala, se daue razatoare, se amesteca cu zahar si se pun pe foc pana scade zeama. Se amesteca din cand in cand. Apoi se adauga scortisoara si stafidele.
Separat, freaca untul cu faina, galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Adauga laptele, smantana si framanta bine.
Din aluatul obtinut intinde doua foi. Una dintre ele se aseza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Peste ea se aseaza un strat de mere. Deasupra pune cealalta foaie, unsa cu unt, iar apoi introdu tava la cuptor. Cand e gata, pudreaza prajitura cu zahar pudra. Prajitura cu mere se poate servi alaturi de inghetata de vanilie.

Citeste si:

Prajitura desteapta cu ciocolata

Prajitura cu sfecla rosie si ciocolata

Prajitura ieftina de post cu ciocolata

Prajitura Lamington

Prajitura din 3 ingrediente, fara faina si zahar!

Leave a Reply