supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete romanesti

Daca iti plac supele creme, atunci supa crema de mazare trebuie sa fie pe lista cu retete preferate. Orice supa crema prepari, iti asiguri un plus de vitamine, fibre si energie. Supa crema de mazare poate fi preparata indiferent de anotimp, pentru ca poti sa folosesti mazare proaspata sau din conserva si chiar mazare congelata. Gustul va fi la fel de proaspat! Si ca orice supa crema se serveste cu crutoane.

Supa de mazare nu are doar un gust deosebit si o valoare nutritiva importanta, dar are si o culoare aparte. Datorii culorii sale verzi, supa crema de mazare poate fi extrem de decorativa si poate fi servita chiar si la o cina la care ai invitati.

Pentru cei care prefera supele mult mai consistene, supei crema de mazare ii pot fi adaugate fasii crocante si delicioase de bacon.

Supa crema de mazare poate fi un mod delicios de a incepe o masa, dar poate fi servita, de exemplu, si ca o gustare rece pentru ca este extrem de buna si racoritoare, mai ales in zilele toride de vara.

Un element surprinzator pentru orice supa crema de mazare poate fi menta. Frunzele de menta vor da o aroma unica unei supe crema de mazare, dar adauga-le doar daca iti place cu adevarat aceasta aroma, insa nu exagera cu ele pentru ca gustul intens poate transforma radical gustul supei.

Ingrediente
500 grame mazare
1 ceapa
un praz mic
1 lingura zahar
sare
2-3 frunza de spanac
1 lingura unt
1 lingura smantana

Frunze de menta verde (optional)

Mod de preparare

Mazarea se spala si se pune la fiert cu ceapa, prazul si frunzele de spanac. Cand sunt gata se scurge apa cu ajutorul unei site si se paseaza cu ajutorul unui robot de bucatarie. Se adauga peste pasta unt, sare si smantana. Se amesteca si se pune intr-o cratita cu supa de legume.
Supa crema de mazare se serveste cu crutoane.

Citeste si:

Supa rece de castraveti

Supa cu coltunasi

Supa de broccoli in paine

Cum te ajuta supa sa slabesti sanatos

Reteta frantuzeasca: Supa de ceapa cu parmezan

Leave a Reply