supa crema pui

Supa crema de pui

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete romanesti

Supa crema de pui vine sa incalzeasca orice zi rece de iarna. Daca te-ai saturat de temperaturile joase, o supa calda de pui iti poate reda tonusul si energia. Daca te-ai saturat de retetele clasice de supa, atunci incearca o supa crema. De regula supele crema se prepara din cat mai multe legume, insa exista si variante in care ii poti adauga si carne, la fel ca aceasta. Parmezanul si crutoanele de paine neagra ii vor da si un gust, dar si un aspect deosebit.

Ingrediente

500 grame piept de pui
1 ceapa
3 morcovi
o telina mica
3 linguri de unt
3 linguri de faina
2 litri de supa de pui
450 ml smantană dulce
patrunjel verde
paine neagra
parmezan
sare,piper

Mod de preparare
Legumele si carnea se taie bucati. Intr-o cratita se topeste untul si se pun legumele sa se rumeneasca. Se adauga si carnea, iar apoi se toarna supa de pui si se lasa la fiert o jumatate de ora.
Cand carnea si legumele sunt fierte se ia cratita de pe foc si se paseaza totul cu ajutorul unui blender. Adaga apoi smantana si condimentele si mai pune supa pe foc inca cateva minute doar pentru a se incalzi, fara a o lasa sa fiarba.
Painea neagra se taie cubulete care se pun la cuptor intr-o tava, stropite cu putin ulei de masline si busuioc.
Supa crema de pui se serveste cu crutoanele din paine neagra, parmezan si patrunjel verde.

Citeste si:

Supa crema de praz cu sos pesto

Supa crema de praz

Supa crema de linte

Supa crema de mazare

Supa crema de conopida

Leave a Reply