ciuperci caprese

Ciuperci Caprese

Bucataria italieneasca, Retete internationale

Ciuperci Caprese, un preparat savuros pe care il poti pregati oricand. Ingredientul cel mai important, la fel ca si in cazul salatei Caprese, este busuiocul verde si proaspat, care va da aroma delicioaselor ciuperici cu branza.

Ciupercile Caprese sunt un aperitiv rapid pentru care ai nevoie doar de cateva ingrediente. Daca iti plac branzeturile sau ai invitati care sunt amatori de preparate pe baza de branza, atunci ciupercile Caprese pot fi o idee foarte buna. Alege orice tip de branza care iti place, dar care sa se si topeasca usor.

Cea mai indicata pentru ciupercile Caprese ramane insa mozzarella, dar pentru acest preparat cu ciuperci poti folosi si branza de capra.

Ingrediente
4 ciuperci mari
1 rosie mare si coapta
4 felii de branza mozzarella
2 linguri de busuioc pesto
4 linguri ulei de masline
Frunze de busuioc verde

Mod de preparare

Spala ciupercile si socate-le piciorusele. Fiecare palarie trebuie apoi uscata cu ajutorul unui servet de hartie.
Amesteca uleiul de masile cu pesto. Pune ciupercile intr-o tava stropita cu ulei de masline si pune in fiecare palarie cate putin din uleiul amestecat cu pasta de busuioc. Pune ciupercile la cuptor pentru 20 de minute, pana cand sunt moi atunci cand le intepi cu furculita.
Taie rosia in 4 felii rotune si pune pe fiecare ciuperca cate o felie de rosie. Stropeste cu putin ulei de masline si mai pune-le la copt 10 minute. Inainte de final peste fiecare ciuperca pune si cate o felie de branza si mai lasa-le la cuptor pana cand branza incepe sa se topeasca. Decoreaza-le cu frunze de busuioc verde si serveste-le reci.

Citeste si:

Chiftele cu ciuperci

Ciuperci cu maioneza si pui

Linguini cremoase cu ciuperci

Placintele cu ciuperci si ceapa

Jamie Oliver: ciuperci umplute cu ricotta

 

Leave a Reply