bruschete cu ricotta si rosii uscate

Bruschete cu ricotta si rosii uscate

Bucataria italieneasca, Retete internationale

Bruschete cu ricotta si rosii uscate pentru toti cei care adora bucataria italiana! Italienii sunt mari consumatori de bruschete, pentru ca aceste este felul lor simplu de a se bucura de micile placeri culinare, dar si de a-si astampara foamea.

Un starter nelipsit de la mesele elaborate italienesti, bruschetele au capatat de-a lungul timpului tot felul de gusturi si infatisari si continua sa straneasca imaginatia si creativitatea italienilor care vin tot timpul cu ceva nou in materie de bruschete.

In primul rand, bruschetele sunt aperitive nelipsite de la petreceri si de aceea sunt si atat de populare, italienii fiind petrecareti din fire gasesc mai tot timpul un motiv serios de a pregati un platou mare cu bruschete. Specifice bucatariei italienesti, azi se prepara peste tot in lume, sunt nelipsite din meniul restaurantelor si exsita o multime de retete de bruschete. O gustare speciala, de data aceasta impodobita cu delicioasele rosii deshidratate.

Aceste bruschete cu ricotta si rosii uscate sunt printre preferatele italienilor, fiind facute cu doua dintre ingredientele lor preferate: branza ricotta si rosii uscate. Le poti pregati si tu acasa si poti aduce un strop din savoarea Italiei in bucataria ta, insa cu conditia sa nu sari peste celebrul sos pesto cu busuioc, fara de care nicio bruscheta nu are gustul pe care trebuie sa il aiba.
Ingrediente

1 bagheta
2 linguri pesto
100 grame branza ricotta
Sare
100 de grame rosii uscate la soare, in ulei

Mod de preparare

Taie bagheta in jumatate pe orizontala. Unge fiecare felie de bagheta cu pesto.
Intr-un bol amesteca ricotta cu un praf de sare.
Pune bagheta in cuptorul incins si lasa-o 2 minute sau pana se rumeneste putin.
Scoate-le din cuptor, intinde pe e le ricotta si deasupra presara rosiile uscate taiate marunt. Fiecare din cele 2 jumatati, le poti taia in 6 bucati, pentru un aspect deosebit al bruschetelor.

Citeste si:

Torta Pasqualina, tarta italieneasca cu ricotta si spanac

Risotto cremos cu ciuperci, un clasic italienesc

Cantuccini, biscuiti cu migdale. Un desert clasic italienesc

Spagetti al Pomodoro si Spaghetti al Pesto – savoarea simpla a Italiei

Spaghetti bolognese cu aer din nordul Italiei

Leave a Reply