muffins banane

Muffins cu banane

Retete de prajituri, Retete internationale

Muffins cu banane pentru ca everyone loves muffins! Nu are cum sa nu iti placa delicioasa prajitura pufoasa si aromata, mai ales daca e proaspata si insotita de o cafea sau ciocolata calda.

Muffins sunt mult mai populare in Anglia si America, insa de ceva timp am inceput sa le preparam si noi. Celebrele muffins pot fi preparate in fel de fel de moduri, existand combinatii inedite de ingrediente din care sunt facute. Daca iti doresti un mic dejun special, atunci in cel mult jumatate de ora poti avea pe masa o tava de briose delicioase si calde. Asadar, sa fie muffins cu banane!!!

Muffins cu banane sunt o varianta foarte simpla, daca nu cumva cea mai simpla, a acestor mici prajituri. Bananele dau deserturilor o nuanta aparte si au un rol foarte important, Pe langa faptul ca sunt dulci, bananele sunt si foarte aromate si imprima prajiturilor si cremelor savoarea lor inconfunadabila.

De asemenea, bananele fac ca blaturile prajiturilor sa devina pufoase si moi, acesta fiind si motivul pentru care bananele sunt folosite in multe retete vegane in care inlocuiesc cu succes ouale.

Pentru aceste muffins cu banane ai nevoie doar de cateva ingrediente simple. Vei obtine niste muffins moi si pufoase care se vor topi pur si simplu in gura, dar se vor “topi” foarte repede si de pe farfurie, pentru ca e greu sa le rezisti.
Ingrediente
3-4 banane
100 grame zahar
1 ou
50 grame unt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf de copt
Un praf de sare
Coaja de portocala
170 de grame faina
Mod de preparare
Unge cu unt formele de briose
Piseaza bananele si amesteca-le cu zahar, ou si unt topit.
Pune si bicarbonatul, praful de copt, coaja de portocala si praful de sare.
Amesteca totul foarte bine si adauga faina.
Pune briosele la copt aproximativ 15 minute. Cand se racesc, orneaza-le cu crema de ciocolata si fulgi de migdale.

Citeste si:

Briose Paleo, un aperitiv colorat

Cupcakes cu Nutella. Desert din 3 ingrediente

Briose simple

Briose aurii cu caise

Briose cu ciocolata

Leave a Reply