Saltimbocca

Saltimbocca alla Romana – friptura de vitel in stil italienesc

Bucataria italieneasca, Retete internationale

Saltimbocca alla Romana este o reteta traditionala din Lazio, Italia. Saltimbocca se traduce “arunca in gura”, ceea ce e si adevarat, pentru ca e un fel de mancare rapid de preparat. Nu merita insa sa fie mancat pe fuga, ci savurat. Preparat in special din carne de vitel, aromatizat cu salvie verde si neaparat cu vin alb sec (vinul alb sec este cel mai frecvent folosit in bucataria italieneasca). Aceasta friptura de vitel, oarecum asemanatoare escalopului, este senzationala: o crusta crocanta la exterior si moale pe dinauntru.Bucura-te de un alt preparat de exceptie al bucatariei traditionale italienesti. Saltimbocca alla Romana va intra rapid pe lista de mancaruri preferate, trebuie doar sa o incerci o singura data!

Ingrediente

6 cotlete de vitel
6 felii de prosciutto
6 frunze de salvie verde
2 llinguri de unt
2 linguri de ulei de masline
60 grame faina
1 pahar vin alb sec
Sare,piper negru

Mod de preparare

Inainte cu cateva ore de preparare, condimenteaza cotletele si lasa-le la rece.
Pe fiecare cotlet pune o felie de prosciutto si o frunza de salvie. Fixeaza-le cu o scobitoare.
Pune faina pe o farfurie intinsa, sare si piper. Treci fiecare cotlet prin faina, avand grija sa nu ramana surplus de fain ape carne.
Intr-o tigaie, pune ulei de masiline si untul pentru a se topi la temperatura mare, apoi pune cotletele, cu partea cu prosciutto in jos prima data. Prajeste-le cate 3 minute pe fiecare parte. Carnea nu trebuie sa se usuce si sa se intareasca, ci trebuie sa ramana suculenta. Daca iti place carnea de vita in sange, atunci redu timpul de preparare.
Pune cotletele pe o farfurie, scoate-le scobitoarele si acopera farfuria pentru a se pastra calde.
Intr-o tigaie incinsa, pune vinul si lasa-l sa fiarba la foc mare pana scade la jumatate. Pune cotletele in sosul de vin. Se servesc calde, decorate cu frunze de salvie verde.

Citeste si:

Beef Stroganoff

Spagetti al Pomodoro si Spaghetti al Pesto – savoarea simpla a Italiei

Supa minestrone, un deliciu italienesc complex

Snitel milanez

Escalop cu sos de lamaie

Leave a Reply