supa de legume cu bacon

Supa de legume cu bacon

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete romanesti

Supa de legume cu bacon, o bogatie de gusturi simple. Supa de legume ar trebui sa nu lipseasca din meniul nostru si e recomandat sa o consumam cat mai des, chiar si zilnic daca putem.

Supa de legume cu bacon este foarte usor de facut si foarte satioasa. Pe langa legumele care vor asigura aportul de legume, dar si gustul supei, baconul are rolul de a aduce acea savoare si de transforma o banala supa in ceva cu totul deosebit.

Supa de legume cu bacon poate fi facuta din legumele care iti plac, poti folosi chiar si amestec de legume congelat.

Supa de legume cu bacon este ideala la cina, pentru ca este usoara, reconfortanta si in acelasi timp consistenta atat cat trebuie.

Baconul are rolul de a transforma orice preparat, avand un gust intens, inconfundabil. Daca pana acum obisnuiai sa il mananci mai mult la micul dejun, alaturi de oua ochiuri, incearca sa il integrezi si in alte preparate, pentru ca rezultatul este fantastic.

Ingrediente

1 kg amestec de legume
8 felii de bacon
100 grame varza alba
2 cubulete de concentrate de supa
sare, piper

Mod de preparare

Pune la fiert legume in apa fiarta si lasa-le pe foc 45 de minute, pana cand se inmoaie. Mai completeaza cu apa. Cand sunt aproape gata, adauga cuburile de concentrat de supa. De preferat e ca, cu ajutorul unui blender sa pasezi putin legumele, dar nu pana se fac pasta, ci sa ramana si bucati intregi.
Taie fasii subtiri bucatile de bacon si pune-le la prajit pana devin crocante. Varza trebuie inabusita in putina apa.
Pune supa in boluri, iar deasupra pune bucati de bacon si varza.

Citeste si:

Supa de urzici pentru imunitate si energie

Supa de legume banateana

Supa cu coltunasi

Supa crema de conopida

Cum te ajuta supa sa slabesti sanatos

Leave a Reply