Ciorba radauteana

Ciorba radauteana de pui

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete moldovenesti, Retete romanesti

Ciorba radauteana de pui este asemanatoare ciorbei de burta, numai ca e ceva ma usoara. Se prepara din carne de pui, de preferat din piept de pui.

Chiar daca alegi sa faci ciorba radauteana de pui, din piept, trebuie sa stii ca nu este tocmai dietetica. Amestecul de ou si smantana o transforma intr-o ciorba groasa si foarte consistenta. Nu ai cum sa ajungi in nordul Moldovei si sa nu gusti traditioana ciorba radauteana. Dar pana atunci poti sa incerci sa o prepari la tine acasa pentru ca nu este deloc greu de facut. Daca ai norocul sa folosesti carne de pui crescut la tara, atunci ciorba de pui va iesi si mai gustoasa si mult mai consistenta. Ciorba radauteana de pui se remarca nu doar prin gust si savoare, ci si datorita culorii sale de un galben intens pe care o capata de la galbenusuri.

Ingrediente
1 piept de pui
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 telina
1 ceapa
200 grame smantana
2 oua
2 catei de usturoi
sare, oret
patrunjel verde

Mod de preparare

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare. Se strange spuma si cand nu mai face spuma se adauga si legume.
Se lasa sa fiarba impreuna si cand sunt gata, carnea si legume se scot din supa. Carnea se taie in fasii sau cubulete, iar legumele se paseaza foarte bine. Se adauga toate inapoi in ciorba si se lasa sa dea in clocot.
Ouale se bat bine si se adauga cu smantana si se adauga peste ele o cana de supa. Se adauga apoi in cratita cu supa si se amesteca.
Usturoiul pisat se amestca cu otet si se toarna si peste supa. Se serveste cu patrunjel verde si se mai adauga otet daca este cazul.

Citeste si:

Ciorba de miel ardeleneasca

Ciorba de cartofi

Ciorba de fasole in paine

Ciorba de fasole cu ciolan afumat ardeleneasca

Ciorba de perisoare din curcan

Leave a Reply