Supa crema de linte

Supa crema de linte

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete romanesti

Supa crema de linte este binevenita in zilele geroase de iarna, insa lintea ar trebui sa faca parte frecvent din alimentatia noastra pentru ca este foarte sanatoasa avand proprietati nutritive. Lintea este bogata in proteine iar supa crema de linte este consistenta si bineinteles hranitoare. Lintea este printre primele legume cultivate de om, iar azi exista numeroase retete cu linte.

Supa crema de linte este consistenta si complexa. Pentru a echilibra gustul acestei supe satioase, adauga atunci cand o mananci putin suc de lamaie sau otet, in functie de preferinte. In anumite regiuni din tara noastra, supa crema de linte se mai mananca cu usturoiu pisat amestecat cu sare si putin otet.

Ingrediente
400 grame linte uscata (se poate folosi si conserva)
100 grame ceapa
100 ml ulei
30 grame faina
1 foaie de dafin
sare, piper

Mod de preparare

Daca folosesti linte uscata, atunci trebuie sa o tii cateva ore la inmuiat. Se scurge si se pune la fiert in apa rece.
Separat, intr-o cratita se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga faina, foaia de dafin si se stinge cu zeama in care a fiert lintea, se adauga  apoi si lintea bine fiarta (aproape piure). Se mai lasa sa fiarba impreuna 15 minute, dupa care se paseaza cu blenderul sau se trece printr-o sita mai deasa si se pune din nou pe foc, amestecand pana da in fiert.
Se drege cu putina smantana.
Se serveste cu suc de lamaie si crutoane. In anumite zone supa crema de linte se mananca cu usturoi pisat si otet.

Incearca si reteta Supa crema de mazare

Citeste si:

Supa de broccoli in paine

Supa rece de castraveti

Supa cu coltunasi

Supa de fazan cu galuste

Supa de chimen

Leave a Reply