crostini ficat de pui

Crostini cu pate de pui

Bucataria italieneasca, Retete internationale

Crostini cu pate de pui. Crostini inseamna “cruste mici” si in regiunea Toscana, nicio masa nu incepe fara un platou mare cu paine prajita si tartinatacu diverse toppinguri de sunca, salam si branzeturi.
Crostini cu pate de pui este fara indoiala cel mai cunoscut si raspandit fel, dintre toate tipurile de crostini care se mananca in Italia: felii de paine prajita si crocanta, tartinata cu un pate de pui cu un gust unic.

Evident, pentru crostini cu pate de pui va trebui sa preparam in casa ficatul, pentru ca are cu totul alt gust si savoare, fata de pateul de pui pe care l-am putea cumpara din magazine. Nu este greu sa faci pate de pui acasa, ba chiar e recomandat sa procezi astfel de fiecare data cand iti doresti sa mananci pare, nu doar pentru crostini cu ficat de pui.
Ingrediente

350 de grame de ficatei de pui
7 linguri de ulei de masline
4 fileuri de ansoa
1 catel de usturoi
1 lingura de vin alb
150 ml supa de pui
2 frunze de salvie
1 bagheta

Mod de preparare

Soteaza in 4 linguri de ulei de masline ceapa, usturoiul si fileurile de ansoa. Adauga si ficateii de pui si lasa-i sa se inabuse aproximativ 4 minute. Adauga vinul si lasa pe foc, pana cand se evapora tot lichidul, aproximativ 3 minute. Adauga supa de pui si salvia tocata. Lasa totul pe foc pana cand ficateii sunt gata si zeama din tigaie scade la jumatate.
Pune totul intr-un blender si amesteca-le pana cand devine o pasta fina. Adauga condimente si de asemenea poti sa adaugi si coaja de lamaie.
Feliile de bagheta aseaza-le intr-o tava cu hartie de copt. Toarna peste ele restul de ulei de masline si lasa-le la cuptor aproximativ 15 minute, pana devin aurii si crocante.
Dupa ce s-au racit, atat painea cat si pateul care e indicat sa stea cateva ore la frigider, se tartineaza fiercare felie de bagheta cu pateul de ficat.

Citeste si :

Gustari minimaliste cu avocado. 4 bruschete incantatoare de post

Aperitiv de post: Bruschete cu vinete si menta

Bruschete cu ricotta si rosii uscate

Jamie Oliver: guacamole cu tortillas

Cum sa faci un sandvis care nu ingrasa

Leave a Reply