ciorba fasole in paine

Ciorba de fasole in paine

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete romanesti

Ciorba de fasole in paine. Ciorba de fasole cu ciolan este preparatul traditional romanesc pe care il stie toata lumea. Bogata si consistenta este preparata in special in zilele reci de iarna.

Ciorba de fasole in paine este versiunea mult mai elaborata si poate mai rustica. Cea mai buna ciorba de fasole in paine ai sa o mananci cu siguranta in Ardeal, unde gustul e imbogatit de smantana grasa care se adauga ciorbei.

Aroma incofundabila data de afumatura si painea proaspata de casa, fac din acest preparat unul cu care bucataria traditioanala romaneasca se mandreste!

Ingrediente
1 kg fasole
un ciolan afumat
2 morcovi mari
1 telina
3 linguri faina
500 grame pasta de rosii
ulei
patrunjel verde
smantana

Mod de preparare
Pune la fiert fasolea dupa ce ai lasa-o peste noapte in apa rece la inmuiat. E nevoie sa schimbi apa de 2 ori si abia in a treia apa e indicat sa faci ciorba.
Cand fasolea a inceput sa se inmoaie, adauga legumele taiate marunt si carnea de pe ciolanul afumat. Lasa-le sa fiarba impreuna cu fasolea pana sunt gata si fasolea este moale.
Separat intr-o tigaie prepara un sos: pune ulei la incins, adauga faina si pasta de rosii. Condimenteaza si lasa amestecul pe foc aproximativ 2 minute, dupa care toarna-l peste ciorba de fasole.
Acum urmeaza asamblarea ciorbei in paine! Daca vrei sa servesti fiecare portie separat, atunci cumpara (sau prepara) painici de marimea unui castron de ciorba, daca nu, poti sa folosesti si o paine rotunda normala, dar de casa. Taie capacul painii, iar apoi scoate miezul cu mana, insa nu pe tot. E important sa mai ramana miez si in paine, pentru ca astfel se va inmuia cu ciorba si va fi deosebit.
Pune peste fiecare portie patrunjel verde si smantana.

One thought on “Ciorba de fasole in paine

  • la sibiu am mancat cea mai buna ciorba de fasole in paine. daca aveti drum pe acolo nu ezitati sa o comandati pe la restaurantele de pe acolo.sibiu si imprejurimi

Leave a Reply