cocktail de creveti

Cocktail de creveti

Retete internationale

Cocktail de creveti, un aperitiv clasic care insa acesta poate capata o savoare deosebita, datorita unui sos special de mustar, maioneza, sirop de artar si cateva condimente deosebite. Modul de preparare e simplu, insa pentru a obtine un cocktail de creveti savuros, sosul este esential, asa ca nu ar trebui sa omiti niciun ingredient.

La fel de important este sa folosesti creveti proaspeti, alesi cu grija. Atentie mare atunci cand ii cumperi. Crevetii nu trebuie nici sa arate si nici sa miroasa ciudat. Nici ierburile aromatice din acest preparat nu sunt de neglijat. Foloseste ierburi de Provence pentru a da crevetilor un gust deosebit de bun si patrunzator.

Un coktail de creveti este ideal la mesele festive, dar si pentru o petrecere relaxanta intre prieteni cand doresti sa le oferi invitatilor ceva deosebit. Cu siguranta oricine considera binevenit un cocktail de creveti, cu conditia sa ii placa si sa manance fructe de mare.

Ingrediente

2 linguri ulei de masline
450 grame creveti jumbo
1 lingura ierburi de Provence
Sare, piper
170 grame iaurt
2 linguri maioneza
2 linguri mustar frantuzesc
1 ½ lingura sirop de artar
1 lingurita turmeric
30 grame busuioc verde

Mod de preparare
Intr-o tigaie, incalzeste uleiul de masline la temperatura medie. Adauga crevetii si ierburile de Provence, sare si piper. Lasa crevetii pe foc, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Intr-un vas amesteca iaurtul, maioneza, mustarul, siropul de artar, turmericul si busuiocul. Amesteca bine toate ingredientele si condimenteaza cu sare si piper. Pune sosul intr-un bol langa cocktailul de creveti.

Citeste si:

Creveti cu sos de portocale. Sofisticat de simplu!

Creveti picanti cu mango

Tagliatelle cu creveti si sos curry

Creveti la cuptor cu spanac si vin

Salata de creveti dezmierdati cu pepene rosu

Leave a Reply