bors moldovenesc cu catraveti murati

Bors moldovenesc cu legume

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete moldovenesti, Retete romanesti

Bors moldovenesc cu legume, o delicatesa a zonei. Daca ajungi in Moldova n-ai cum sa ratezi sa savurezi un bors moldovenesc cu legume. Dupa ce ai testat reteta la fata locului, sigur vei dori sa o prepari si acasa. Nu e greu deloc sa faci un bors moldovenesc cu legume foarte bun si reusit.

Borsurile moldovenesti sunt recunoscute si apreciate de foarta multe lume. Un bors moldovenesc cu legume, printre care se numara si castravetii murati poate fi o desfatare pentru oricine apreciaza preparate acrisoare si gusturile traditionale.

Acest bors moldovenesc cu legume e consistent si bogat in fibre asa ca nu te feri de el pentru ca nu ingrasa, desi este consistent si hranitor.

Pentru un bors moldovenesc cu legume traditional poti folosi atat bors din tarate cat si zeama de castraveti murati. Vei aprecia din plin un bors moldovenesc cu legume bogat si reconfortant in egala masura, datorita simfoniei gusturilor.

Preparat din legume proaspete, multa verdeata si bineintels acrit cu bors sau seaza de castraveri murati, borsul moldovenesc cu legume trebuie sa ocupe un loc de cinste in gastronomia romaneasca si sa devina o emblema a acesteia, nu doar pentru bucataria moldoveneasca. Borsul moldovenesc cu legume este despre gusturi simple, dar foarte, foarte bogate ce trebuie pretuite.

Ingrediente
300 grame castraveti murati
100 grame ceapa
100 grame morcovi
2-3 cartofi
1 telina
2 radacini patrunjel
100 ml ulei
marar, leustean, patrunjel verde
bors acru
sare

Mod de preparare
Legumele curatare se dau prin razatoare, se pun intr-o cratita cu putin ulei si se lasa sa se inabuse 15 minute, dupa care se adauga 2 litri de apa clocotita si se lasa sa fiarba.

Separat se pun la fiert castravetii curatati de coaja si seminte si taiati in sferturi de felii si cand legumele sunt fierte se adauga peste ele si castravetii.
Se potriveste de sare si se adauga borsul acru in functie de gust. Se serveste cu verdeata tocata presarata deasupra.

Leave a Reply