ciorba de burta

Ciorba de burta, simplitate romaneasca

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete romanesti

Ciorba de burta este un fel traditional romanesc, insa pe de alta parte versiuni ale ciorbei de burta exista in toate bucatariile din Balcani.

Ciorba de burta a devenit populara in 1980 in randul claselor muncitoare, insa astazi poate fi mancata in orice restaurant fie el cu pretentii sau fara.

Ciorba de burta este o ciorba foarte populara, se mananca cu otet si usturoi pisat pentru a nu fi foarte gretoasa, iar in unele zone ale tarii este considerata o ciorba festiva, preparandu-se doar la ocazii speciale.

Pentru ciorba de burta nu sunt necesare foarte multe ingrediente, insa cele de care e nevoie trebuie alese e spranceana. In primul rand burta de vita trebuie sa fie fara cusur. Procura burta de vita din surse cat mai sigure, daca se poate, sau daca o cumperi din magazine de carne ori supermarketuri ai grija sa fie cat mai curata, cat mai alba si sa nu aiba un miros care te-ar putea pune pe ganduri.

In al doilea rand, alege legume proaspete pe care sa le adaugi in ciorba de burta. Nu in ultimul rand, inarmeaza-te cu ceva rabdare pentru ca burta de vita nu fierbe foarte repede, insa asteptarea si efortul merita pe deplin.
Ingrediente
1 kg burta
2 cepe
1 morcov
1 patrunjel
1 pastarnac
patrunjel verde
sare
1 ou
otet
usturoi
smantana

Mod de preparare

Burta se curata bine, se spala si se pune la fiert cu 5 litri de apa cu sare. Se fierbe acoperit, la foc mic timp de 4-5, in cazul in care nu folosesti burta prefiarta. Cand s-a fiert se strecoara si in supa se pun la fiert legumele. Burta fiarta se taie fasiute asemenea unor taitei si se pun in supa cu legume si se mai lasa sa fiarba impreuna.
Se adauga apoi otet dupa gust si se drege cu ou batut amestecat cu smantana. Cand e gata se presara patrunjel verde tocat.

Se serveste cu usturoi pisat si otet si se mai adauga smantana daca este cazul.

Citeste si:

Ciorba radauteana de pui

Ciorba de miel

Ciorba de perisoare din curcan

Tuslama

Bors de praz

Leave a Reply