Paste Puttanesca cu ton1

Paste Puttanesca cu ton

Bucataria italieneasca, Retete internationale

Paste Puttanesca sau Spaghetti alla Puttanesca sunt tipic italienesti, mai precis reteta provine din sudul Italiei. Reteta de paste puttanesca cu ton sunt o mini portie sanatoasa desprinsa exact din dieta meditaraneana: peste, grasimi sanatoase, legume. Pe langa faptul ca preparatul e sanatos pentru inima si silueta, contine si multe ingredinete cu antioxidanti. Paste Puttanesca cu ton sunt foarte populare in Italia, nu doar ca pentru ca se prepara usor, ci si datorita unui gust intens pe care nu il mai poti regasi in niciun alt preparat de acest gen.

Reteta de paste Puttanesca cu ton reuneste o multime de gusturi naturale, intense, specifice bucatariei italienesti.

Ingrediente
1 pachet de paste integrale
60 de grame de rosii decojite si taiate
4 linguri de ulei de masline
1 lingurita ardei iute macinat
2 linguri capere
50 de grame masline fara samburi, taiate marunt
3 catei de usturoi pisat
frunze de busuioc verde tocat
2 linguri de parmezan ras
1 cutie de ton
Mod de preparare
Inainte de toate prepara sosul, pentru care nu ai nevoie de foc. Amesteca rosiile tocate, ulei de masline, ardei iute, capere, maslinele, usturoiul si busuiocul. Lasa amestecul timp de o ora, in acest timp aromele se vor intrepatrunde. Adauga apoi tonul si amesteca.

Pune pastele in apa clocotita si lasa-le sa fiarba pana devin al dente. Toarna pastele fierbinti peste sosul preparat, adauga parmezanul ras si serveste-le imediat.

Citeste si:

Paste carbonara cu macrou afumat

Dieta cu paste: slabesti mancand in stil italienesc

Paste provensale

Creveti cu sos de portocale. Sofisticat de simplu!

Tagliatelle de casa cu sos de branza

Leave a Reply