supa fazan

Supa de fazan cu galuste

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete romanesti

Supa de fazan cu galuste este mai gustoasa decat orice alta supa preparata din carne de pasare. Fazanul pentru supa nu se marineaza ca cel pentru friptura, insa carnea se tine cateva zile la rece pentru a iesi o supa cu adevarat senzationala.

Carnea de fazan din supa se poate manca ca si un rasol cu legume si usturoi, iar supa clara si gustoasa merge perfect cu niste galuste pufoase.

Vei observa imediat gustul aparte pe care il are supa de fazan. Carnea nu este grasa, insa va imprumuta supei gustul sau intens si deosebit.

 

Ingrediente
1 fazan
1 ceapa
1 morcov
½ telina
piper boabe
patrunjel verde
sare
Pentru galuste
1 ou
3-4 linguri gris

Mod de preparare

Fazanul se curata si se freaca cu putin malai, se spala si i se scot intestinele. Apoi se mai spala o data si se pune la fiert in apa rece. Se strange spuma, se adauga sare, se pun legumele si cateva boabe de piper.

Cand carnea si legumele sunt gata, supa se strecoara.
Se prepara compozitia pentru galuste din ou batut, gris si un praf de sare.

Se ia compozitia cu o lingura si se pun galustele in supa fierbinte, se lasa cateva minute sa fiarba pana cand galustele se ridica la suprafata.
Supa se serveste cu galuste, iar carnea poate fi scoasa separt si mancata cu legumele fierte si mujdei de usturoi.

Citeste si:

Supa de leustean pentru digestie

Supa de broccoli in paine

Supa crema de praz cu sos pesto

Supa de legume banateana

Supa crema de conopida

Leave a Reply