musaca de soia si ciuperci

Musaca de soia cu ciuperci

Food, Retete de post

Musaca de soia si ciuperci, un preparat complex pentru o masa bogata in perioada postului. O musaca de soia si ciuperci este consistenta si bogata in vitamine si fibre, asa ca nu ai nevoie de altceva pentru a te bucura de preparate gustoase si in perioada postului. Musacaua de soia si ciuperci se prepara diferit de cea traditionala, pentru ca in loc de legume se va face un aluat fraged pentru a imbraca musacaua. Musacaua de soia si ciuperci poate fi mancata simpla sau cu piure de cartofi si muraturi.
Ingrediente
100 grame soia cubulete
250 grame de ciuperci
2 cepe
1 ardei
2 linguri pasta de rosii
2 linguri de ulei
200 m apa
sare, piper

Mod de preparare
Pune soia la inmuiat in apa fierbinte pentru 20 de minute. Din faina, apa si sare prepara un aluat moale, pe care lasa-l la rece aproximativ jumatate de ora.
Pune ceapa la calit si cand s-a inmuiat adauga ciupercile taiate, ardeiul si soia foarte bine scursa. Pune si pasta de rosii, putina apa si mai lasa totul sa fiarba aproximativ 5 minute.
Dina aluat intinde doua foi. Prima foaie pune-o intr-o tava unsa cu putin ulei, adauga peste ea amestecul de legume, condimenteaza si acopera cu cealalta foaie de aluat. Stropeste cu putin ulei si pune tava la cuptor pentru 30 de minute.

Citeste si:

Musaca de cartofi cu pui

Lasagna de vinete si-o poveste despre vara

Linguini cremoase cu ciuperci

Ciuperci cu crema de branza

Placintele cu ciuperci si ceapa

Leave a Reply