pandispan de post cu prune

Pandispan de post cu fructe

Food, Retete de post, Retete de prajituri, Retete romanesti

pandispan visinePandispan de post cu fructe, la fel de pufos si moale ca si cel care se face cu oua, unt sau lapte. Atunci cand vrei sa faci un pandispan delicios va trebui ca, pentru a obtine un blat pufos, sa folosesti cu atentie cateva ingrediente care te vor ajuta sa obtii rezultatul pe care il doresti.

Pentru ca prajitura cu blat de pandispan sa fie speciala, adauga si cateva fructe. Daca nu gasesti fructe proaspete poti folosi si fructe congelate: visine, caise, prune.
Ingrediente
1 kg fructe (chiar si congelate)
400 grame faina
300 grame zahar
2 cani apa minerala
1 pachet margarina
4 linguri ulei
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
zahar vanilat
otet

Mod de preparare

Margarina se amesteca cu zaharul si se freaca foarte bine. Se adauga faina si apa minerala si se amesteca. Adauga apoi praful de copt stins cu putin otet, uleiul si esenta. Amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele.
Pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra pune fructele taiate bucati (visine, prune, caise etc), presara zahar vanilat deasupra si pune tava la cuptor.

Foto: 1ms.net

Citeste si:

Pandispan de post cu mac

Pandispan de post cu banane

Pandispan cu visine

Pandispan cu prune

Pandispan de post cu ciocolata

4 comments

  • Cea mai buna reteta de prajitura de post, multumesc mult!

    Pentru copii incerc din cand in cand sa fac si cate o prajitura in post, pentru weekend, si de data asta am incercat reteta de aici, cu mere si stafide pe post de fructe. Aluatul a iesit foarte aromat, pufos, si cu un gust deosebit de bun! Foarte important: eu am folosit margarina de gatit (e mai moale decat cea de din pachet) si am frecat foarte zdravan la inceput, cam 20-25 de minute, margarina cu zaharul, cu o lingura de lemn. Numai asa iese aluatul pufos!

    Eu am amestecat zaharul cu 1 pliculet zahar vanilat (n-am mai pus peste fructe), si cu putina coaja de lamaie si portocala; am amestecat faina cu praful de copt (nestins), si am adaugat amestecul treptat, alternand cu apa minerala cand se facea prea vartos, in amestecul cu margarina. Merele le-am taiat cubulete. Uleiul l-am adaugat in suvoi continuu si subtire, amestecand mereu.

    Cuptorul l-am pus la 175 de grade, si a durat cam 45 de minute pana a fost gata. Prajitura e o minune, si pentru copii si pentru noi. Si arata si multicolora cu stafide rosii. Am sa o fac din nou si cu alte fructe. Multumiri multe pentru reteta.

  • Draga Cristina,

    Eu iti multumesc pentru ca ai incercat reteta si esti incantata de ce a iesit, si la fel si copilasii. Super gustoasa si combinatia de mere si stafide :) Multumesc frumos si pentru completari si sfaturi! Te mai astept pe aici, sper sa gasesti si alte idei pe gustul tau si al familiei tale!

  • 250 de grame de margarina. Cat priveste dimensiunea tavii, e o chestie de optiune personala. Orientativ, putem vorbi de o tava de 28 x 18 x 5 cm. Dar poti folosi tavi de pandispan, tavi rotunde, forme de briose, in functie de preferinte si formele pe care doresti sa le obtii din aceasta compozitie. Spor la treaba si la prajituri delicioase!

Leave a Reply