rosii umplute cu cuscus

Rosii umplute cu cuscus, usoare, dar speciale

Food, Retete de post

Rosii umplute cu cuscus, o reteta foarte usoara, desi pare ca ai in fata un fel de mancare elaborat. Umplutura de cuscus pentru aceste rosii, dar pe care o poti folosi si la alte preparate ca umplutura sau ca si garnitura, este insa extrem de rapid de facut, iar combinatia de cuscus cu rosii este extraordinar de buna, pentru ca cuscusul capata o savoare deosebita.

Alege pentru acest fel de mancare, rosii mari, dulci si foarte coapte pentru a rezulta un preparat delicios pe care sa il mananci cu placere.

Cat despre cuscus, chiar daca nu este foarte popular la noi si sunt multi cei care nu ii acorda atentia pe care o merita, incearca-l in astfel de retete, pune-l in valoare cu ajutorul legumelor si al condimentelor si vei vedea cat poate sa fie de bun.

Poti sa faci rosii umplute cu cuscus chiar si pentru mese festive si ocazii speciale. Pentru ca arata foarte bine, vor atrage privirile si cu siguranta vei aduna si multe laude datorita lor. In plus, reteta de rosii umplute cu cuscus este foarte simpla si te scuteste sa petreci foarte mult timp in bucatarie mai ales atunci cand astepti si musafiri.
Ingrediente
1 kg rosii
50 grame cuscus
3 linguri pesmet
2 linguri ulei
sare, piper, marar verde

Mod de prepapare
Cuscusul se fierbe in apa cu sare.
Pune la incis putin ulei si adauga pesmetul, lasa-l pe foc pana cand devine auriu, adauga cuscusul bine scurs, condimenteaza si adauga si mararul tocat fin.
Rosiile se spala si se streg de apa apoi taie cate un capacel si se scoate miezul din fiecare. Apoi umple rosiile cu acest amestec de cuscus, pune la loc capacelul pe fiecare, asaza rosiile intr-o tava, adauga putin ulei si miezul scos din fiecare si taiat. Lasa-le la cuptor aproximativ 20 de minute.

Citeste si:

Placinta cu rosii si crusta crocanta

Dovlecei crocanti imbaiati in sos de rosii

Calmar rasfatat in sos de rosii

Lasagna cu vinete si rosii

Rosii Provence

Leave a Reply