supa de urzici

Supa de urzici

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete de post, Retete romanesti

Supa de urzici este foarte sanatoasa inainte de orice si nu trebuie sa lasi sa treaca primavara  fara sa o prepari macar o data.

Urzicile sunt unul dintre primele semne ale venirii primaverii. Le gasesti cu siguranta in piata, dar la fel de bine le poti culege direct din padure, important este sa fie proaspete atunci cand le vei folosi la gatit. Pentru ca e important sa le consumam proaspete, nici nu le vom gasi in restul anului, congelate sau conservate.

Urzicile sunt recomandate in dietele de detoxifiere, sunt bogate in fier si este folosita in tratarea multor afectiuni. Consuma urzici in cantitati cat mai mari si profita de perioada (destul de scurta) in care se gasesc. Supa de urzici se prepara foarte rapid, din putine ingrediente si are putine calorii.

Daca vrei sa ii dai supei de urzici o savoare aparte poti pune peste deasupra, atunci cand o mananci, fasii sunbtiri de bacon croncant.

Daca renunti la unt si il inlocuiesti cu grasime vegetala, poti manca aceasta supa in post sau daca urmezi o dieta vegana.
Ingrediente
500 grame de urzici
100 grame ceapa
50 grame unt
30 grame faina

Mod de preparare
Urzicile, curatate de cotoare, se spala bine si se oparesc in apa cu sare, dupa care se strecoara si se racesc cu apa rece.
Separat, se inabuse ceapa in unt, apoi se adauga faina si se mai caleste aproximativ 5 minute, dupa care se adauga 3 litri de apa calda, lasand sa mai fiarba 10 minute. Se strecoara supa, se adauga urzicile taiate si se mai fierbe 15 minute.
Poti sa mai adaugi in supa si smantana, pentru un gust mai bogat. Supa se serveste cu crutoane coapte in cuptor, unse cu usturoi si stropite cu putin ulei de masline.

Citeste si:

Supa de urzici pentru imunitate si energie

Supa de legume cu bacon

Supa de leustean pentru digestie

Spanac cu verdeturi

Salata de spanac cu bacon

Ceapa umpluta cu spanac

Sufleu de spanac, un deliciu simplu

Leave a Reply