ciorba de miel ardeleneasca

Ciorba de miel ardeleneasca

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete de Pasti, Retete romanesti

Cioba de miel ardeleneasca se diferentiaza prin cateva ingrediente de restul retetelor pe care le gasim in alte zone ale tarii noastre. In primul rand, ciorba de miel ardeleneasca nu se acreste cu bors, ci cu otet, iar tarhonul care ii da un gust special, se foloseste doar in aceasta zona la prepararea ciorbei de miel.

Si la fel ca multe preparate ardelenesti si aceasta ciorba de miel ardeleneasca este imbogatita cu un amestec dens de oua si smantana.

Daca vrei sa schimbi putin traditia, atunci in acest an poti prepara ciorba de miel dupa aceasta reteta, pentru a simti o parte din gustul sarbatorilor asa cum sunt acestea in Ardeal.

Ciorba de miel ardeleneasca este extrem de consistenta, are un gust complex si o bogatie a aromelor, dar in acelasi timp nu este greoaie, tocami pentru ca otetul care se adauga la prepararea reteti echilibreaza gusturile. La fel de importante sunt si la ciorba de miel ardeleneasca verdeturile proaspete care se adauga din belsug.
Ingrediente
1 kg carne de miel
4 cepe mari
3 morcovi
1 telina
100 grame orez
250 ml smantana
2 oua
ceapa verde
tarhon, verdeata
otet
2 linguri de faina
untura sau ulei
Mod de preparare
Ceapa, morcovii si telina se taie marunt si se calesc in untura intr-o cratita adanca pentru ciorba. Se adauga apa si sare si se lasa sa fiarba, apoi se adauga carnea de miel taiata in bucati (carnea poate fi calita si ea putin inainte de a fi adaugata in ciorba). Dupa ce carnea a fiert, se adauga orezul si se mai lasa sa fiarba pana cand si acesta este gata.
Separat bate ouale cu smantana si faina, toarna in castron putina zeama din ciorba si apoi rastoarna tot amestecul in cratita.
Tarhonul se taie marunt si se pune in ciorba, apoi se adauga otet si sare. Adauga verdeata din belsug atunci cand o servesti.

Leave a Reply