Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete romanesti

Ciorba de dovlecei este usoara si simpla de vara. In plus, ciorba de dovlecei este dietetica, acesta fiind una dintre legumele indicate chiar si in multe diete de slabire. Ciorba de dovlecei este extrem de gustoasa datorita legumelor extrem de dulci si bogate in vitamine, care imprima ciorbei un gust deosebit. Elementul cheia al acestei ciorbe de dovlecei ar putea fi iaurtul, pe care il poti adauga atunci cand manancu ciorba rece.

In general, cirobele de vara sunt bogate, complexe, gustoase si se pot prepara in multe feluri. Profita de abundenta legumelor noi si proaspete si a verdeturilor si prepara ciorbe si supe, dulci sau acrisoare, ideale pentru un plus de hidratate pe perioada verii. Nu rata sezonul dovleceilor, o leguma versatila, usoara si foarte dulce, care ofera de fiecare data un gust aparte preparatelor. Incearca aceasta reteta simpla de ciorba de dovlecei, simpla si foarte usor … de macar, dar si de preparat.

Dovlecelul este una dintre cele mai sanatoase legume. Pe perioada verii, cand pietele sunt pline de dovlecei, ar trebui sa profitam de ocazie si sa ii includem in cat mai multe preparate.

Ingrediente

3 dovlecei
3 linguri ulei de masline
2 legaturi ceapa verde
3 morcovi
marar, patrunjel
suc de la 2 lamai
300 ml iaurt
sare, piper

Mod de prepapare

Ceapa verde si morcovii se taie marunt si se calesc in ulei de masline. Cand s-au inabusit se toarna 1 litru de apa si se lasa sa fiarba.
Dovleceii se taie cubulete se adauga in ciorba si se mai adauga apa daca este prea deasa.
Dupa ce legumele s-au fiert, se adauga verdeata, sucul de lamaie, sare si piper. Se poate servit atat calda cat si rece cu iaurt.

Citeste si:

Ciorba de fasole verde

Ciorba de cartofi

Ciorba de fasole in paine

Ciorba de peste

Ciorba de perisoare din curcan

Supa de leustean pentru digestie

Supa crema de praz cu sos pesto

Supa rece de castraveti

Leave a Reply