paella

Ce sa mananci daca mergi in Spania

Life, Retete internationale, Travel, Vacanta cu gust, Vacante

Se apropie vacanta si daca planurile sunt deja facute, iar vara aceasta ai sa ajungi in Spania, pe langa o multime de obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi si minunatele plaje ale Spaniei, trebuie neaparat sa incerci si cele mai cunoscute preparate traditionale spaniole. Si spre norocul tau, sunt o multime!

Iata ce sa mananci daca mergi in Spania anul acesta

Gustoase, autentice, inconfundabile, experimente gastronomice si culturale senzationale. Specificul bucatariei spaniole este unul mediteranean, insa de la o regiune la alta exista diferente. In Barcelona vei intalni cea mai avangardista bucatarie din Spania, tocmai pentru ca aici influentele gastronomice vin atat din diferite regiuni spaniole, cat si din Franta si Italia.

Tapas – in Spania nicio masa nu incepe fara celebrele tapas. Sunt aperitive preparate cu tot felul de ingrediente: branzeturi, chorizo, sosuiri, oua, peste, legume de toate feluri. Sunt atat de multe variante de tapas incat nu exista doar un singur fel la care sa te opresti. Pentru spaniolii pusi vesnic pe distractie sunt de fapt un motiv de a lega conversatii si a savura impreuna delicioasa mancare traditionala.

Gazpacho – este o supa traditionala rece pe care spaniolii o adora. E perfecta pentru zilele caniculare de vara. Gazpacho este marca inregistrata andaluza si este facuta din rosii pasate fin, ceapa, ardei rosu si verde, castravete, paine si ierburi aromatice

Paella – este probabil cel mai cunoscut preparat traditional spaniol ce are la baza orez cu sofran si poate fi preparata cu diferite feluri de carne, fructe de mare si legume.

Jamon si Chorizo – pentru spanioli jambonul este la fel cum sampania este pentru francezi…i se spune a doua religie. Chorizo este un carnat picant care se poate manca crud, taiat felii subtiri sau taiat cubulete si gatit in vin.

Tortilla Espaniola – este o omleta cu cartofi si ceapa, uneori cu creveti, ciuperci sau caracatita. Diferenta dintre omleta clasica si tortilla spaniola este vizibila, iar gustul e mult mai bogat si consistent.

Patatas Bravas – sunt extrem de picanti. Cartofii sunt taiati si prajiti, apoi acoperiti cu un strat picant de rosii.

Ali-Oli – este un sos traditional catalan si provensal facut din usturoi, ulei de masline, oua, suc de lamaie. Seamana cu maioneza si poate fi mancat ca si sos la o gama larga de preparate.

Marmitako – este o tocanita de peste cu cartofi, ceapa, ardei si rosii.


Crèma catalana
sau Crème brulee – e o crema caramel fina cu un strat delicios si crocant de zahar caramelizat deasupra.

Dulce de Leche – este un preparat pe baza de lapte si sirop caramelizat si de obicei il vei regasi in foarte multe deserturi spaniole. Dupa cum vei observa foarte multe deserturi spaniole au in compozitie caramelul.

Leave a Reply