Lasagna cu vinete

Lasagna cu vinete si rosii

Bucataria italieneasca, Retete romanesti

Lasagna cu vinete si rosii cu gust minunat de Italia.

Lasagna este un preparat reprezentativ pentru bucataria italieneasca, dar se prepara foarte usor datorita foilor de lasagna pe care le poti cumpara din toate supermarket-urile. Lasagna, ca si fel de baza la o masa, poate fi facute cu umpluturi cat mai diferite, de la branzeturi, legume si pana la carne sau fructe de mare. Pentru ca suntem in plin sezon al legumelor proaspete, incearca combinatia de cu lasagna cu vinete si rosii.

Lasagna cu vinete si rosii este usoara, aromata, dar in acelasi timp cu un gust bogat si intens.

Ingrediente
24 foi de lasagna
3 vinete
500 grame rosii
1 ardei/gogosar
2 cepe
2 catei de usturoi
100 grame cascaval
sare/piper/cimbru
ulei

Mod de preparare
Foile de lasagna se pun sa fiarba in apa cu sare, conform intructiunilor de pe pachet. Vinetele se taie rondele si se pun pe gratar 10 minute pe ambele parti, pana se inmoaie putin, apoi se lasa la scurs.
Rosiile se oparesc in apa cu sare, apoi se paseaza sau se trec printr-o sita pentru a scoate cojile si samburii.
Intr-o tigaie se pune la incins uleiul, apoi se pune sucul de rosii, ardeiul taiat cubulete si ceapa. La final se condimenteaza cu sare, piper si usturoiul pisat.

Intr-o tava unsa cu unt se pune un rand de foi de lasagna, unul de vinete si unul de sos de rosii. Deasupra se pune cascaval ras si se baga la cuptor.

Vezi mai multe retete de lasagna AICI

Citeste si:

Lasagna cu spanac

Lasagna de vinete si-o poveste despre vara

Spaghetti bolognese cu aer din nordul Italiei

Musaca de soia cu ciuperci

Rosii umplute cu cuscus, usoare, dar speciale

Leave a Reply