Pandispan cu prune

Pandispan cu prune

Retete de prajituri, Retete romanesti

Daca si in topul deserturilor tale, pandispanul ocupa loc de cinste, nu lasa sa treaca toamna fara sa incerci minunatul pandispan cu prune. Chiar daca e preparat din ingrediente simple si deloc costisitoare, un simplu pandispan cu prune este atat de rafinat, incat poate concura cu multe deserturi sofisticate.

Un mare plus pe care il are pandispanul cu prune este la capitolul aspect. Simfonia de culori de galben pufos si nuante diferite de rosu si mov  fac ca acest pandispan cu prune sa arate  deosebit. Pandispanul cu prune poate fi mancat atat ca desert, dar si ca o gustare rapida in mijlocul zilei.

Alege pentru acest pandispan cu prune, fructe cat mai coapte, mari si zemoase si nu folosi fructe care s-au stricat partial pentru ca la acest pandispan cu prune felul in care arata este important.

Ingrediente
500 grame de prune
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
6 linguri unt
un praf de sare
zahar vanilat

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu un praf de sare si zaharul vanilat, apoi se pune untul topit. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, se toarna si faina si se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se pune la cuptor si se lasa aproximativ 20 de minute, pana cand crusta incepe sa crape. Apoi se pun prunele taiate felii si se mai lasa la cuptor cateva minute. Cand e gata, se scoate si dupa ce s-a racit poate fi decorat cu fulgi de migdale sau zahar pudra.

Incearca si:
Pandispan cu visine
Pandispan cu ciocolata
Pandispan de post cu fructe

Leave a Reply