Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete romanesti

Supa crema de conopida e ceva ce nu poate fi descris in cuvinte, ci trebuie gustata, savurata si apoi adorata pe buna dreptate.

Conopida este o leguma pe care o cosumam cel mai frecvent atunci cand este murata. Dar daca nu ai descoperit pana acum, conopida poate fi un ingredient minunat in mancaruri delicioase, preparate cu sosuri, pane si nu in ultimul rand in supe sau creme. Aducand un strop de rafinament frantuzesc, supa crema de conopida este excelenta.

Conopida si amestecul de smantana si ricotta sunt spectaculose, iar supa crema va deveni cu sigurata una dintre preferatele tale. Supa crema de conopida este o supa crema…unica. Textura unei supe crema de conopida este diferita de cea a altor supe crema, insa asta o face deosebita si pe placul multora dintre noi. Ricotta, smantana si baconul fac din aceasta supa crema de conopida o opera de arta desavarsita! Poti sa faci supa crema si picanta, daca iti plac mancarurile iuti, insa ai grija sa nu exagerezi pentru a nu compromite preparatul.

Ingrediente
800 grame de conopida
1 telina
1 ceapa
1 radacina de patrunjel
50 grame unt
150 grame ricotta
200 ml smantana
100 grame bacon
sare/piper/ulei de masline
crutoane

Mod de preparare
Se curata legume si se pun la fiert in apa cu sare si ulei de masline.
Separat, prepara crema de smantana, ricotta si unt, condimenteaza cu sare si piper. Baconul se taie fasii si se rumeneste putin (fara grasime adaugata in tigaie). Dupa ce legumele au fiert, se paseaza si se amesteca cu crema de branza. Se mai adauga putin din supa in care au fiert, pentru a se mai subtia, apoi se lasa sa mai dea un clocot. Se serveste cu bacon si crutoane aromatizare cu unt si usturoi.

Citeste si:

Supa crema de praz cu sos pesto

Supa de legume banateana

Supa de broccoli in paine

Supa de urzici

Supa crema de linte

Supa crema de pui

Supa crema de mazare

Leave a Reply