supa crema de praz

Supa crema de praz

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete romanesti

Supa crema de praz este o combinatie inedita intre leguma traditional romanesca si bucataria frantuzeasca renumita pentru supele crema si e o revelatie pentru toti cei care o incearca.

Chiar daca sunt mai populare supele creme din legume sau ciuperci si supa crema de praz se poate ridica la nivelul celorlalte. Ca orice supa crema si supa crema de praz se serveste cu crutoane si i se poate adauga smantana din belsug pentru a o face si mai cremoasa, dar si fasii subtiri si rumenite de bacon.

Supa crema de praz are un gust inedit, usor dulce si iti va placea la nebunie mai ales daca prazul se numara printre legumele tale preferate. Nu in ultimul rand, o supa crema de praz este o infuzie de vitamine si nutrienti, fiind astfel extrem de sanatoasa. Si daca simti nevoia de gusturi si mai intense, poti adauga peste supa crema de praz si cateva fasii delicioase de bacon.

Ingediente
800 grame praz
500 grame cartofi
150 grame unt
600 grame faina
1 telina
1 lamaie
2 galbenusuri de ou sau 100 grame smantana

Mod de preparare
Se taie subtire partea alba a prazului si se  pune la inabusit cu o parte din unt. Dupa ce s-a inmuiat se adauga apa cat este nevoie pentru supa, cartofii taiati, telina, sare si se lasa sa fiarba aproximativ 1 ora. Cand sunt gata se paseaza cu blenderul.
Separat se pune restul de unt intr-o tigaie incinsa, faina si se adauga putina supa sa se subtieze. Compozitia se toarna peste legumele pasate si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute. Se drege cu smantana sau galbenusurile de oua, se pot pune suc de lamaie si crutoane atunci cand se serveste.

Citeste si:

Supa crema de praz cu sos pesto

Supa crema de conopida

Supa crema de pui

Supa crema de linte

Supa crema de mazare

Leave a Reply