ciorba de miel ardeleneasca

Ciorba de miel ardeleneasca

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete romanesti

Ciorba de miel ardeleneasca este foarte usor de recunoscut. Nu seama cu ciorba de miel care se prepara in alte zone ale tarii si evident, nici gustul nu este acelasi. Daca iti place carnea de miel si vrei sa testezi cat mai multe retete cu aceast delicios tip de carne, atunci ciorba de miel ardeleneasca nu trebuie ratata.

Pentru ca ne apropiem de Pastele Catolic ne gandim deja la retetele traditionale care nu trebuie sa lipseasca de pe masa festiva. Ciorba de miel poate fi anul acesta cu ceva influente din Ardeal.

Ciorba de miel ardeleneasca este groasa, bogata in gusturi, cu multe legume si verdeata. Si pentru ca ciorba de miel este unul dintre simbolurile culinare ale sarbatorii pascale, alaturi de oua rosii, pasca si cozonac, anul acesta poti incerca aceasta reteta de ciorba de miel. Si pentru ca tot vine primavara, adauga verdeturi din belsug peste bolurile de supa pentru a o face si mai savuroasa.

Cum se prepara ciorba de miel ardeleneasca

Ingrediente
700 grame carne de miel
2 cepe
2 morcovi
1 telina
2 linguri orez
150 ml smantana
2 galbenusuri de ou
2 linguri otet
patrunjel, marar, tarhon
3 linguri ulei
3 linguri faina
sare, piper

Mod de preparare

Se curata ceapa si zarzavatul si se taie marunt. Se calesc in ulei apoi se toarna intr-o oala cu 2 litri de apa cu sare care clocoteste. Intre timp se curata carnea de miel, se spala in apa cu putin otet, se clateste cu apa rece si se adauga in oala in care fierb zarzavaturile.

Cand carnea si legumele s-au fiert se adauga orezul. Se fierb impreuna 5 minute. Separat se amesteca galbenusurile cu faina, smantana si un praf de sare. Se subtiaza cu putina zeama si apoi se adauga in oala. Se adauga tarhonul, spalat si oparit cu otet si taiat marunt. Se adauga sare, piper, otet si se serveste fierbinte cu verdeata presarata deasupra.

Citeste si:

Kebab turcesc din carne de miel. Adana Kebab

Trucuri pentru friptura de miel perfecta. Cum sa iasa rumenita uniform si suculenta

Rulada de miel umpluta cu ierburi aromatice

Jamie Oliver: Ciorba de miel

Jamie Oliver: pulpa de miel cu sos de menta si cartofi

Leave a Reply