supa cu coltunasi fb

Supa cu coltunasi

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete romanesti

Supa cu coltunasi, adica celebra si clasica supa de vita poate fi facuta, printre altele, si cu coltunasi. Dar ce sunt coltunasii? Coltunasii se prepara in casa, din aluat si o umplutura minunata de ceapa usor calita si au rolul de a da supei savuroase de vita un gust cu totul special. Daca iti plac supele si nu concepi sa fie fara paste (ca mine, de exemplu :)), atunci ai gasit reteta ideala. Coltunasi umpluti…yummm. Absolut senzational!

In afara de ceapa, coltunasii mai pot fi umpluti cu varza calita, insa va fi nevoie sa adaugi boia putin picanta pentru a da supei gust si culoare, asa cum se impune odata ce adaugi coltunasi cu varza. Supa cu coltunasi poate fi mancata cu smantana, daca iti place sa fie mai consistenta sau simpla, daca vrei sa descoperi toate gusturile, savoarea si sa te bucuri de acest preparat nemaipomenit.

Ingrediente
2 kg oase de vaca
700 grame de cartofi
3 cepe
125 grame faina
2 oua
50 grame untura sau unt
1 morcov
1 telina
verdeata

Mod de preparare
Oasele  se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se scot oasele, se strecoara zeama si se pun din nou la fiert impreuna cu zarzavatul tocat. Dupa 30 de minute, se adauga cartofii taiati cubulete si se mai fierb 10 minute. Ceapa taiata felii subtiri se caleste separat pana se rumeneste.

Intr-un castron, se prepara din faina, oua, sare si 2 linguri de apa, un aluat tare. Se intinde pe planseta o foaie subtire care se taie patrate. In mijlocul fiecarui patrat se pune un varf de lingurita de ceapa calita. Se indoaie patratul in colturi, se preseaza marginile, formandu-se coltunasi care se fierb inca 15 minute. Se potriveste gustul de sare. Se serveste fierbinte cu verdeata deasupra.

Citeste si:

Supa de leustean pentru digestie

Supa de urzici pentru imunitate si energie

Supa crema de praz cu sos pesto

Supa de linte care elimina grasimile si detoxifiaza rapid

Supa de fazan cu galuste

Supa de pui cu ghimbir

Reteta frantuzeasca: Supa de ceapa cu parmezan

Leave a Reply