Ciorba ardeleneasca de loboda cu lapte

Ciorba ardeleneasca de loboda cu lapte acru

Ciorbe, supe, borsuri, Food

Ciorba ardeleneasca de loboda cu lapte acru este specifica primaverii, cand loboda se gaseste din abundenta.  Bogata in vitamine si consistenta, ciorba de loboda se prepara cu lapte dulce si acru, iar preparatul este racoritor si usor. Preparata in stil ardelenesc, ciorba de loboda primeste si putin afumatura, insa se poate prepara si fara carne.

Profita de abundenta de legume si plante cu frunze verzi in fiecare primavara. Legumele verzi sunt bogate in vitamine si nutrienti, intaresc sistemul imunitar si nu in ultimul rand, ajuta organismul sa se detoxifieze dupa o iarna grea in care a fost greu incercat, atat din cauza mancaurilor mai consistente cat si din cauza temperaturilor scazute.

Ingrediente
350 grame muschi afumat (sau orice alta carne afumata, in functie de preferinte)
Loboada
2 catei de usturoi
1 lingura faina
1 ceapa
½ litru lapte acru
1 cana lapte dulce
Marar, patrunjel verde
Sare, piper
Mod de preparare
Muschiuletul se taie fasii subtiri si se caleste cu ceapa.
Faina se desface cu laptele dulce si se amesteca cu verdeata si usturoi. Loboda se adauga peste muschiuletul calit si se lasa sa clocoteasca 10 minute. Se adauga amestecul de faina cu lapte si se mai lasa sa dea cateva clocote. Cand este gata, se adauga si laptele acru.

Citeste si:

Ciorba de fasole verde

Ciorba de cartofi

Ciorba de fasole in paine

Ciorba de peste

Save

Leave a Reply