supa banateana

Supa de legume banateana

Ciorbe, supe, borsuri, Food, Retete romanesti

Supa de legume banateana are un gust bogat. E un preparat complex si consistent, bogat in legume de toate felurile, dar completata de lapte si ou, care o fac sa fie foarte satioasa.

Supa de legume banateana e ideala pentru cei care prefera supele fara carne, fara sa renunte insa la aportul de proteine de care avem cu totii nevoie.

Pe langa lapte si ou, in Banat supa de legume se serveste cu smantana din belsug, care se adauga in farfurie atunci cand se mananca. Supa banateana se aseamana destul de mult cu borsul rusesc. Profita de abundenta de legume in sezon, cand sunt proaspete, aromate si extrem de dulci, si prepara acesta supa de legume banateana…indiferent de regiunea din tara in care te afli. Vei descoperi bucuria gusturilor simple, care insa sunt si cele pe care le cautam si la care ne reintoarcem de fiecare data. Supa de legume banateana poate fi facut si intr-o varianta mai light, adica fara ou si lapte si atunci e ideala pentru un plus de hidratare pe canicula. Ingredientul principal al acestei supe este sfecla rosie, care pe langa gust, va da supei si o culoare de-a dreptul speciala.

Ingrediente
800 grame sfecla
150 grame praz
150 grame varza
1 litru supa (de oase sau de legume)
300 grame conopida
2 cartofi
200 ml lapte dulce
80 grame unt
3 linguri faina
patrunjel, marar verde
sare, piper
1 ou

Mod de preparare

Se taie toate legumele, se pune peste ele 50 grame de unt si se calesc usor. Separat se amesteca faina, laptele, restul de unt, sare si se pun la foc amestecand continuu pana cand se formeaza un sos consistent. Se toarna sosul peste legume, se adauga supa si un litru de apa clocotita si se fierb impreuna 30 de minute. Se drege apoi cu oul batut. Verdeata tocata se presara deasupra, atunci cand se serveste.

Citeste si:

Supa de legume banateana

Supa de linte care elimina grasimile si detoxifiaza rapid

Supa crema de praz cu sos pesto

Supa de broccoli in paine

Supa rece de castraveti

Leave a Reply