Prosecco

Prosecco, vinul care te cucereste fara sa te ameteasca

Retete internationale

E momentul sa iti faci o promisiune. Nu lasa sa treaca vara asta fara sa bei macar un Prosecco. Este cea mai cool bautura a momentului, nu lipseste de la nicio petrecere, mai ales daca are loc la malul marii. Prosecco nu este la fel de pretentios ca sampania, insa poate sa ii dea clasa.

Prosecco este un vin spumant din regiunea Veneto, Italia. Prosecco a devenit rapid unul dintre cele mai populare si de success vinuri acidulate, iar astazi este baut peste tot in lume si nelipsit din cocktailuri fructate baute in special vara.

Prosecco este de fapt numele soiului de struguri din care este facuta bautura, iar cele mai calitative din categorie sunt facute desigur din Prosecco 100%. Soiul din care e produs vinul spumant este foarte aromat, iar vinul nu este facut dupa metoda clasica folosita in faimoasa regiune Champagne din Franta, sortimentul cu care Prosecco concureaza direct, dar care spre deosebire de sampanie e mult mai ieftin. Daca vinul spumant produs in Champagne este cu atat mai valoros cu cat este mai vechi, Prosecco se poate bea imediat, dar si un vin spumant de sapte ani vechime este la fel de valoros.

Prosecco este produs folosind metoda Charmant, care presupune ca cea de-a doua fermentare se produce in cisterne de otel inoxidabil, iar de aici si pretul accesibil al vinului spumant.

In fiecare an sunt produse aproximativ 150 de milioane de sticle de Prosecco, cerute in toate colturile lumii.

In Italia, Prosecco se bea in orice ocazie, iar in afara tarii il vei intalni de multe ori ca si bautura aperitiv, mult mai des decat sampania. Prosecco se serveste in general rece.

Prosecco este usor, nu are mult alcool ci aproximativ 11-12%.

Aromele principale sunt fresh, light si simple. Vinul spumant se poate bea simplu sau in diverse combinatii de cocktailuri, cele mai cunoscute fiind Bellini cocktail si Spritz cocktail care se prepara pe baza de Prosecco.

Citeste si:

4 retete de cocktail cu Prosecco

Cocktail pentru o seara de vineri cu Aperol si pepene verde

Cocktail de vara: summer breeze

4 retete celebre de cocktail

Cea mai noua reteta de socata. Socata cu vin spumant!

One thought on “Prosecco, vinul care te cucereste fara sa te ameteasca

Leave a Reply