Supa crema de praz

Supa crema de praz cu sos pesto

Bucataria italieneasca

Supa crema de praz
Supa crema de praz

STIU! Nu e mare filosofie sa prepari o supa crema, nici de retete nu prea ai nevoie, dar intotdeauna e loc de un upgrade.

Recomand supele crema mai ales acum, cand se instaleaza frigul, iar in farfurie poti avea de fapt o portie zdravana de vitamine numai bune sa faca fata racelii.

Supa crema de praz mi se pare best of in privinta supelor crema. Stiu francezii ce stiu cu supa lor de ceapa pe care au ridicat-o la rang de regina in bucataria lor, si de la ceapa la praz diferenta nu e mare.

Pentru a fi incantata de rezultat ai grija cum alegi legumele pe care le folosesti la supa. Eu am ales praz bio, luat din fericire, dintr-o sursa sigura.

Prazul este o leguma pe care o poti folosi si mai tarziu, in iarna, pentru ca pastrat in conditii adecvate, rezista foarte bine si mult timp.

Asadar, sa ne pregatim de supa crema de praz cu pesto.

Pesto ar fi de preferat sa il faci tot acasa, pentru ca e foarte simplu si ai siguranta ca totul e natural. Varianta simpla este facuta din frunze de busuioc, usturoi, putina sare de mare, ulei de masline. Totul se pune in blender si se transforma intr-o minunata pasta aromata, care va schimba in final toata povestea supei noastre.

Ingrediente

300 grame praz

1 morcov

2 cartofi

1/2 telina medie

sare, piper

unt

o bagheta

pesto (busuioc, usturoi, sare, ulei de masline)

Mod de preparare

Pune untul la topit in cratita in care vei face supa. Adauga toate legumele: prazul taiat rondele mari, morcovul rondele, cartofii si telina, adauga sare si lasa totul sa se caleasca pentru cateva minute, avand grija sa amesteci din cand in cand.

Dupa ce s-au calit legumele, pune apa si lasa totul sa fiarba. Dupa ce legumele au fiert, scoate-le si pune-le intr-un castorn, si cat sunt inca fierbinti, paseaza-le cu ajutorul blender-ului.

Piureul de legume se pune din nou in cratita, iar apa in care au fiert legumele se adauga atat cat supa crema sa aiba consistenta dorita.

Bagheta se prajeste usor, apoi pe fiecare felie se pune pesto si se mananca impreuna cu supa crema de praz.

Citeste si:

Supa crema de praz

Supa crema de linte

Supa crema de mazare

Supa crema de conopida

Supa crema de pui

 

Leave a Reply