Penne cu alune

Penne cu alune de padure

Bucataria italieneasca, Cina in 15 minute

 

Penne cu alune
Penne cu alune

Penne cu alune de padure. Alunele de padure sunt o minune a naturii, dupa parerea mea. Atunci cand adaugi aceste nuci intr-un preparat, fie ca e fel de mancare sau desert, totul se schimba radical.

Aroma alunelor de padure nu are cum sa treaca neobservata. Incearca sa le folosesti in cat mai multe preparate, va fi fascinant!

De exemplu, alunele de padure au transformat aceste paste banale intr-o minunatie de cina rapida, care pare insa elaborata si minutios facuta. Au fost acel touch pentru ca toata povestea sa capete alt sens. Vei intelege despre ce e vorba, abia dupa ce ai sa le prepari.

Am ales penne si ceva verdeata, ardei dulci si grasi si evident alunele de padure.

Ingrediente

Paste Penne

1 lingura ulei de masline

Alune de padure

4 catei de usturoi

2 ardei (verde si rosu sau galben)

1 ceapa mica

Rosii cherry

Patrunjel, rozmarin verde

Sare, piper

2 linguri parmesan razuit

Mod de preparare

Pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet.

Intre timp, intr-o tigaie pune uleiul la incins. Adauga alunele de padure maruntite si usturoiul.

Lasa-le sa se rumeneasca aproximativ 2 minute, amestecand tot timpul. Adauga ardeii taiati fasii si ceapa.

Mai lasa totul pe foc 5-7 minute pana cand legumele sunt gata, usor al dente. Adauga si rosiile si mai lasa totul pe foc cateva minute. Presara patrunjelul verde, rozmarinul, sare si piper.

Pune pastele intr-un castron si deasupra toarna mixul cu alune de padure. Presara la final parmezan.

 

Leave a Reply