spaghete

Spagetti al Pomodoro si Spaghetti al Pesto – savoarea simpla a Italiei

Bucataria italieneasca, Retete internationale

Cine a mai fost pana acum in vizita pe mooza.ro si-a dat seama probabil ca bucataria italieneasca ocupa un loc important aici. Pe buna dreptate, italienii merita sa fie numero uno atunci cand vorbim de mancare. Alaturi de cultura, istorie si peisaje Italia e fascinanta si la capitolul bucatarie.  Italienii au reusit sa ridice simplitatea la rang de arta culinara.

Cu gandul la Italia am preparat si pastele de astazi.  Au iesit senzationale si cred ca sunt o repetitie binevenita in asteptarea vacantei de vara in insorita Peninsula. Prospetimea busuiocului, usturoiul nelipsit si bineinteles uleiul de masline au fost de baza. La fel si rosiile, chiar daca inca nu sunt cele mai gustoase. Am facut doua sosuri simple pentru o portie serioasa de paste (am ales spaghetti Barilla made in Italy :)): Tanaaam… Spagetti al Pomodoro si Spaghetti al Pesto in imagini!

Am pus la facut sosul de rosii. In uleiul de masline incins am pus doi catei de usturoi. Dupa ce au inceput sa se rumeneasca i-am scos si am pastrat doar uleiul aromatizat. Am pus rosiile fara coaja si taiate marunt, sare, piper. Am lasat sosul pe foc pana cand a scazut suficient si a capatat consistenta.

Sosul pesto l-am facut intr-o varianta mai simpla. Am pus in blender 4 catei de usturoi, busuioc verde, ulei de masline si sare. Am amestecat pana cand a devenit pasta.

poza33

Nu a durat foarte mult si au aparut si rezultatele. Sosul de rosii a iesit exact asa:

Si nici savurosul sos pesto n-a fost mai prejos:

poză(6)

Masa a fost gata in jumatate de ora. Nimic complicat, dar absolut fabulos.

poză(7)

poză(8)

poză

3 comments

Leave a Reply