sp

Salau cu sos meuniere la cuptor

Life, Retete romanesti, Travel, Vacanta cu gust

siIn Delta, pestele nu se prepara doar dupa retetele traditionale. Reteta de salau cu sos meuniere este doar un exemplu ca localnicii incearca sa le ofere turistilor o varietate de mancaruri delicioase realizate dupa retete faimoase, dar carora le adauga amprenta locului si bineinteles decorul si atmosfera pe care doar pe malul Dunarii le poti intalni.

Pentru salau cu sos meuniere ai nevoie in primul rand de peste proaspat.

Salaul este unul dintre cele mai apreciate specii de peste autohtone, renumit si cautat pentru carnea alba si fina. In afara de pestele proaspat este la fel de important sa iti iasa bine si sosul meuniere care va transforma preparatul intr-unul cu adevarat deosebit.

Salau cu sos meuniere la cuptor are un gust cu totul aparte atunci cand il savurezi undeva in Delta, dar poate fi savuros si daca il prepari acasa.

Ingrediente

5 bucati salau mic

1 pachet unt

2 linguri capere

Suc de lamaie

Sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare

Pestele se curata, se sareaza si se prajeste in ulei de masline. Separat se prepara sosul: pune untul la topit, adauga sucul de lamaie si lasa sa mai fiarba 2-3 minute. Adauga apoi caperele, sare si piper si lasa sa mai fiarba putin.

Intr-o tava asaza pestele si toarna si sosul. Pune tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

O reteta gasita si testata la Pensiunea Califar din Dunavatu de Jos, jud. Tulcea.

Citeste si:

Marinata de peste crud

Marinata de peste prajit

Saramura de peste

Quesadilla cu ton

Leave a Reply