Prajitura Albinuta – clasica, celebra, dar mereu altfel

Retete de prajituri

Prajitura Albinuta, Albinita sau prajitura cu foi de miere de albine, indiferent de denumirea sub care o stii e la fel de grozava.  Foile sunt fragede, se topesc pur si simplu in gura, iar crema de lamaie desarvarseste acest deliciu. Prajitura Albinuta e posibil sa iti fi indulcit copilaria si cu atat mai mare poate sa fie acum tentatia sa o prepai.

Prajitura Albinuta cu foi de miere de albine si crema acrisoara de lamaie este un desert clasic, arhicunocut, dar  de fiecare data surprinzator.

Iata cum se prepara prajitura Albinuta!

Ingrediente

10 linguri ulei

10 linguri lapte

8 linguri zahar

2 linguri miere de albine

1 plic amoniu pentru prajituri

Faina cat cuprinde

Pentru crema

1 pachet de unt

500 ml lapte

4 linguri gris

100 grame zahar

Suc de lamaie

Esenta de lamaie

Gem de caise

Mod de preparare

Se amesteca uleiul, laptele si zaharul pana cand se omogenizeaza si zaharul se topeste. Se adauga mierea de albine, apoi faina si amoniul. Aluatul se framanta putin si se imparte in 4 parti egale. Se intind patru foi care se coc pe fundul tavii.

Crema:  Se pune la fiert laptele cu grisul. Cand este gata se pune la racit. Separat se amesteca untul cu zaharul pana cand devine spuma. Adauga sucul de lamaie si esenta. Apoi se adauga cate o lingura de gris cu lapte si se amesteca bine. Repeta operatiunea pana epuizezi toata cantitatea de gris cu lapte.

Asambleaza prajitura: Pe prima foaie pune un strat de gem de caise, apoi crema de lamaie. Deasupra pune o alta foaie,gem de caise si crema. Repeta operatiunea cu restul foilor. Peste ultima presara zahar pudra.

Leave a Reply