supa p

Supa de broccoli in paine

Bucataria frantuzeasca, Retete internationale

supa brocoli iCand e mai bine si mai bine sa mancam o supa consistenta daca nu iarna?! Si pentru ca zilele cu soare par sa fie destul de departe, merge perfect acum o supa in paine – o supa in paine, cremoasa, aromata cu legume si branza Cheddar!

Supa de broccoli cu branza Cheddar e cu atat mai delicioasa daca vei prepara acasa si bolurile.

Sigur, e mult mai simplu sa punem bucati de paine in castronul de supa, la fel de usor ar fi sa cumparam painici rotunde pe care sa le umplem cu supa, insa cel mai interesant e sa preparam si painile pe care le vom folosi ca boluri pentru ca acestea se fac dupa o reteta speciala.

Painicile pentru supa trebuie sa fie suficient de tari pentru a tine supa in ele, dar in acelasi timp destul de moi pentru a putea absorbi lichid si arome.

Ingrediente

Pentru supa

700 grame broccoli

6 linguri unt topit

1 ceapa

1 morcov

200 ml lapte

200 ml smantana pentru gatit

235 ml supa de pui / legume

2 frunze de dafin

Nucsoara, sare, piper proaspat macinat

250 grame branza Cheddar (poate fi inlocuita cu alte tipuri de branza, in functie de preferinte)

Pentru bolurile de paine

7 grame drojdie instant

300 ml apa calduta

Un praf sare

15 ml ulei

440 grame faina

1 albus de ou

Mod de preparare

Prepara bolurile de paine

Dizolva drojdia in apa calduta si lasa-o sa stea 10 minute. Adauga sarea, uleiul si amesteca bine, adaugand treptat faina. Dupa ce obtii un aluat omogen, pune-l pe o suprafata curata, pudrata cu putina faina, si framanta-l aproximativ 5 minute.

Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa creasca intr-un loc mai cald, pana cand isi dubleaza volumul (40-50 de minute).

Dupa ce a crescut, imparte aluatul in 4 parti egale, formeaza din el 4 bile, pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putina faina, si lasa painicile sa creasca inca 35 de minute.

Intr-un bol, bate albusul de ou cu o lingura de apa si unge painicile cu acest amestec inainte de a le pune la cuptor.

Pune painile in cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana cand devin aurii. Lasa-le sa se raceasca complet inainte de a pune in ele supa. Pentru a face boluri, taie un capac la fiecare paine, apoi scoate miezul,  lasand un strat subtire de miez si in interiorul painii.

Prepara supa

Intr-o cratita pune la topit untul. Adauga ceapa tocata marunt si lasa-o la foc mic aproximativ 5 minute, pana cand incepe sa se inmoaie. Pune apoi faina, amesteca si lasa-o 3-4 minute pana devine usor aurie, apoi adauga treptat laptele si smantana pentru gatit si amesteca in continuare.

Pune supa de pui, frunzele de dafin si condimenteaza cu sare, piper, nucsoara. Lasa sa fiarba la foc mediu, fara capac, pentru aproximativ 20 de minute, pana cand supa capata consistenta. Dupa aceea, adauga broccoli rupt in buchetele mici si morcovul taiat marunt in supa si mai lasa sa fiarba inca 20 de minute, pana cand se inmoaie si legumele.

Cand supa este gata, scoate frunzele de dafin, si paseaza legumele cu blenderul. Pune supa din nou in cratita, adauga branza si amesteca la foc mic pana se topeste. Daca supa este prea deasa mai poti adauga supa de legume sau apa.

Pune supa in bolurile de paine si decoreaza cu branza rasa si frunze de patrunjel verde.

Foto: yammiesnoshery.co

 

Leave a Reply