truufe

Trufe de ciocolata cu crema de capsuni. Desert paleo

Dieta Paleolitica, Dieta&Sport, Diete, Food, Prajituri fara foc, Retete de post, Retete de prajituri

truufe iTrufe de ciocolata pentru dieta paleo si nu numai: Bomboanele cu crema de capsuni sunt foarte simplu de facut. Fara nicio exagerare, cu minimum de efort si cateva ingrediente simple vei putea avea niste bomboane delicioase cu umplutura de capsuni si ciocolata. Ce poate fi mai delicios de atat? :)

Aceste trufe de ciocolata cu crema de capsuni pe care urmeaza sa le descoperi mai jos sunt ideale in aproape orice dieta pentru ca sunt vegane, fara gluten, fara faina si paleo style.

Bomboanele cu crema de capsuni nu necesita coacere. Te vor chinui doar putin, doar cat vor trebui sa stea in frigider pentru a se intari putin. La cat de bune sunt, merita chiar si acest sacrificiu! Trufele de ciocolata cu capsuni sunt uimitor de bune, fresh, iar umplutura ti se topeste pur si simplu in gura.

Daca esti interesata de retete de deserturi sanatoase, atunci poti incerca reteta ce urmeaza chiar si la masa de Paste, pentru ca bomboanele cu crema de capsuni sunt fine si elegante si in mod sigur vei surprinde cu ele.

Ingrediente

Pentru umplutura

225 grame unt de cocos (sau alta grasime vegetala)

2 linguri miere

Capsuni proaspete taiate bucatele sau felii

Pentru ciocolata

175 grame ciocolata neagra

3 linguri lapte de migdale

Mod de preparare

Cu ajutorul unui mixer amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Cu ajutorul unei lingurite formeaza mici bile din compozitia de umplutura si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pune apoi tava la frigider pentru 15 minute.

Intre timp pregateste ciocolata. La bain-marie, pune la topit ciocolata impreuna cu laptele. Amesteca continuu pana cand ciocolata s-a topit complet si s-a transformat intr-o crema fina.

Acum va trebui sa lucrezi rapid: Cu doua furculite, ruleaza bilele pe care le-ai tinut la frigider prin crema de ciocolata si pune-le apoi, din nou, in tava cu hartie de copt. Pune bomboanele la frigider cel putin o ora, inainte de a le manca.

Foto: mywholefoodlife.com

 

 

Leave a Reply