eat2 p

Dieta Eat Clean – principiile celui mai revolutionar regim alimentar

Dieta&Sport, Diete

eat2 iDieta Eat Clean (Mananca curat) – acesta este cel mai nou concept in materie de nutritie. De aceasta data nu vorbim de o dieta cu un plan alimentar bine definit ci despre un stil de viata care incepe sa aiba tot mai multi adepti.

Mancarea procesata si conservele pot duce la probleme grave de sanatate cum ar fi infundarea arterelor sau distrugerea organismului cu tot felul de aditivi si chimicale extrem de nocive, de aceea din ce in ce mai multi incep sa regaseasca beneficiile hranei naturale, ale produselor asa cum au fost ele lasate de la natura, intr-un cuvant ale “hranei curate”.

Expertul in nutritie Tosca Reno a testat ea insasi Dieta Eat Clean si a observat imediat beneficiile si schimbarile. Tosca spune ca atunci cand a inceput sa “manance curat” a observat imbunatatiri atat asupra felului in care arata, dar si a modului in care a inceput sa isi traiasca viata.

De asemenea, nutritionistul spune ca aceasta dieta a ajutat-o sa scape de cateva kilograme pe care nu le-a mai pus dupa aceea la loc. Orice schimbare majora presupune pasi mici, pentru ca efectele sa fie wow, iar acest nou stil de viata nu este o exceptie.

Incepe treptat, fara decizii radicale si nu te abate de la pricipiile de baza ale stilului “Eat Clean”, pe care tot Tosca Reno le-a dezvoltat si le impartaseste celor care se decid sa manance curat si sa isi revitalizeze organismul.

Renunta la mancarea procesata

Mancarea procesata este un dusman al sanatatii. Corpul uman este conceput sa consume produse integrale, in forma lor naturala. Daca mananci alimente procesate, cu o multime de aditivi, coloranti si multe alte chimicale iti vei distruge sanatatea, nivelul de energie scade si kilogramele se acumuleaza peste noapte. Scapa de mancarea ambalata, procesata, colorata si consuma cat mai multe fructe, legume, cereale integrale, carne neprocesara si lactate.

Cumpara produse organice

Chiar daca mananci legume si fructe incearca sa le eviti pe cele care cresc cu ajutorul unor pesticide sau hormoni de crestere. Legumele si fructele produse astfel sunt relativ usor de recunoscut: de obicei nu au niciun defect, arata perfect, uneori sunt acoperite cu un strat de ceara pentru a rezista cat mai mult si de regula nu au niciun miros. Incearca sa cumperi cat mai multe fructe si legume de sezon, autohtone. Mergi in piete sau cauta producatori locali care se ocupa cu cultivarea fructelor si legumelor.

Bea apa cu sare si lamaie

Toata lumea stie ca apa este buna pentru organism si nu contine nici calorii, insa pentru o mai buna hidratare poti adauga in ea un praf de sare de mare si lamaie. Mineralele din sare vor ajuta corpul sa retina apa pentru mai mult timp. Bea trei pahare de apa cu sare de mare si lamaie pe zi.

Mananca acasa

O alta metoda de a scapa de mancarea procesata este sa mananci acasa pentru ca doar asa vei sti ce contine preparatul si doar astfel il poti face din ingrediente naturale si proaspete.

La fel ca orice in dieta si regim sanatos de viata nici de aceasta data sportul nu este exlcus din “meniul zilnic”. Cel putin 20 de minute de miscare pe zi sunt importante pentru un stil de viata sanatos.

Foto: ifieldgood.org

 

 

Leave a Reply