m p

Piata de peste din Marsilia. Mai mult decat o piata

Life, Travel, Vacanta cu gust, Vacante

m pPiata de peste din Marsilia, un obiectiv turistic in toata regula- Vieux Port, portul vechi este inima Marsiliei si locul in care in fiecare dimineata pescarii intind tarabele cu toate speciile de peste si vietati marine proaspete, prinse noaptea si aduse dimineata la tarm pentru a fi vandute. Portul dateaza inca din atichitate, iar acum reprezinta cea mai populara si mai aglomerata zona a orasului.

Piata de peste din Marsilia este un obiectiv turistic in sine, pe care nu ai cum sa il ratezi, atat din cauza aglomeratiei care ii aduna pe toti, client fideli ori turisti curiosi, in jurul mormanelor de peste din port, dar si datorita mirosului de peste proaspat imbinat cu mirosul sarat de apa de mare. Piata de peste din Marsilia se organizeaza in fiecare zi, insa duminica este mai mare, mai bogata, iar zarva din portul vechi al orasului este de nedescris.

Orasul este viu inca de la primele ore, iar contrastele nu au cum sa nu te izbeasca. Barcile cu aer usor obosit ale pescarilor care se duc zilnic in larg pentru a aduce peste stau aliniate in port, “tragandu-si parca sufletul”. Putin mai incolo, barcute cochete si iahturi, mai din vremurile noastre isi asteapta proprietarii sa le scoata la o plimbare relaxanta in larg.

Pe langa ele, un furnicar de oameni in cautarea celui mai proaspat si gustos peste, ori a unor specii inedite de fructe de mare. Rechini gigant, caracatite de marimi impresionante sau pesti rosii – portocalii atrag toate privirile…dar asta doar pana la urmatoarea descoperire :). Negotul este in floare, chiar si intr-un oras cu aer usor cosmopolit precum Marsilia, iar pescarii stiu cel mai bine cand e cazul sa lase la pret sau sa faca oferte si promotii pentru a avea clienti multumiti.

Pentru turisti e mai complicat sa cumpere ceva din piata de peste, insa o vizita in vechiul port va ramane o amintire pretioasa. Daca esti turist in Franta,  trebuie sa stii ca cele mai bune preparate pe baza de peste si fructe de mare din Franta le gasesti in restaurantele din Marsilia.

m1

m2

m3

m4

m5

m6

m7

 

 

Leave a Reply