lasagna p

Lasagna cu spanac

Bucataria italieneasca, Food, Retete de post, Retete internationale

lasagna iLasagna cu spanac, un preparat italienesc, simplu, elegant si de post.

Lasagna italieneasca se prepara cu diverse umpluturi de carne sau  branzeturi, dar e adevarat ca italienii prefera si varianta de lasagna cu legume.

Poti manca lasagna atat ca fel principal, dar poate fi perfecta si la gustare mai ales daca alegi varinata mai usoara cu legume.

Iar motivele sunt evidente! Lasagna cu spanac este una dintre retetele care se face frecvent si poti sa o transformi intr-un preparat de post extraordinar.  O sa iti placa lasagna cu spanac in primul rand daca iti plac mancarurile italienesti si in al doilea rand daca vrei sa mananci ceva usor, fin si rafinat.

Cum prepari lasagna cu spanac

Ingrediente

200 grame foi de lasagna
600 grame spanac congelat
1 ceapa
500 grame branza tofu
50 ml lapte de soia
2 catei de usturoi
suc de la 1 lamaie
busuioc verde
ulei de masline
2 linguri de pesmet
sare,piper

Mod de preparare

Foile de lasagna se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Pune ulei de masline la incins si caleste ceapa, apoi adauga spanacul si lasa-l pe foc 5 minute.
Separat amesteca branza cu laptele de soia, usturoiul pisat, sucul de lamaie si busuioc, pana compozitia este moale.
Unge o tava cu ulei de masline si tapeteaza-o cu pesmet. Asaza un strat de sos, apoi foile de lasagna, apoi unul de spanac si din nou sos. Alterneaza straturile pana termini ingredientele. Se pune tava in cuptorul incins pentru 30 de minute.

Leave a Reply