sfecla p

Prajitura cu sfecla rosie si ciocolata

Food

sfecla iSfecla rosie e atat de dulce incat nici nu e de mirare ca e perfecta pentru prajituri. Dar ce e mai spectaculos in legatura cu aceasta leguma sanatoasa si buna e culoarea pe care o da oricarui preparat, dar mai ales blaturilor de prajituri.

Sfecla rosie si ciocolata se potrivesc de minune, chiar daca la prima vedere nu iti vine sa crezi. Sfecla rosie copata in cuptor face ca blatul oricarei prajituri sa fie moale si pufos, adica exact ce ne dorim de obicei de la un desert. Sfecla da o textura noua si un gust deosebit desertului, fara insa sa fie predominanta.

Prajitura cu sfecla si ciocolata se prepara foarte simplu, din doar cateva ingrediente. Practic, dupa ce treci de etapa in care ai copt sfecla, nu prea mai ai mare lucru de facut.

Datorita culorii, dar si a faptului ca e pufoasa si usor de mancat, prajitura cu sfecla rosie e mai ales pe gustul copiilor. Sfecla este plina de fibre, antioxidanti si vitamina E asa ca nu e doar un desert delicios, ci si foarte sanatos. Poti adauga in compozitie si nucile preferate.

Ingrediente

1 sfecla rosie

100 grame grasime vegetala

200 grame ciocolata

2 oua

200 grame zahar

1 lingura cacao

125 grame faina

Esenta preferata

Mod de preparare

Coace sfecla rosie, apoi paseaza-o cu blenderul pana obtii un piure. Adauga peste piureul de sfecla grasimea vegetala, ciocolata rupta un bucatele mici si esenta si continua sa mixezi pentru a se pasa toate.

Separat, bate ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Pune peste ouale batute compozitia cu sfecla.

Amesteca foarte bine pentru a obtine o compozitie omogena, apoi adauga cacao si faina si incorporeaza-le bine.

Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa prajitura la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Poti decora prajitura cu glazura de zahar pudra, ciocolata topita, frisca sau sos de vanilie.

Foto: bellasfreestylekitchen.com

Leave a Reply