durere

Scapa de durerile de spate intr-un minut printr-un exercitiu de respiratie

Beauty, Tratamente naturiste, Wellness

durere intDurerile de spate afecteaza 90% din populatie, indiferent de varsta. Cauzele aparitiei acestor dureri de spate sunt diverse, iar una dintre cele mai raspandite este timpul indelungat petrecut stand la birou, de cele mai multe ori in conditii nepotrivite.

Lipsa miscarii si a sportului in general vor provoca, de asemenea, in timp dureri de spate, dar nici efortul fizic in exces nu ne va scuti insa de aparitia acestor dureri sacaitoare. Evident, exista si dureri de spate care au cauze mult mai complicate si necesita o supraveghere medicala atenta.

Durerile de spate pot fi uneori atat de chinuitoare incat ne impiedica sa ne mai desfasuram si activitatile zilnice. Pentru a scapa de durerile de spate definitiv trebuie sa luam masuri, sa facem sport si sa urmam tratamente speciale, dar toate acestea se rezolva in timp. Dar pana sa apelam la aparate sofisticate, ori medicamente recomandate de medici, cel mai potrivit ar fi sa apelam la metode mult mai simple si mai la indemana pentru a ne recapata forma fizica si pentru a ne putea termina treburile zilnice.

Atunci cand durerile de spate sunt accentuate incearca sa scapi de ele printr-un exercitiu simplu de respiratie. In doar 60 de secunde durerile de spate se vor ameliora. Daca vei face acest exercitiu in mod regulat e posibil ca aceasta sensibilitate sa se diminueze, iar pe termen lung ar putea chiar sa dispara.

Exercitiul de respiratie care te ajuta sa scapi in doar 60 de secunde de dureri de spate se executa simplu si il poti face acasa, dar si la birou sau in orice cadru linistit si eventual ferit de ochii curiosilor.

  1. Asaza-te sau intinde-te intr-o pozitie confortabila si pune varful limbii in spatele dintilor de sus. Expira pe gura.
  2. Inchide gura si inspira incet in timp de 4 secunde, apoi tine-ti respiratia timp la 7 secunde.
  3. Expira pe gura in timp de 8 secunde.
  4. Inspira si repeta exercitiul de 3 ori.

Foto:omega3innovations.com

 

Leave a Reply