mac p

Pandispan de post cu mac

Food

Nimic nu e mai placut decat sa faci lucruri spectaculoase cu efort minim. Este si cazul acestui pandispan cu mac, care pe langa faptul ca e simpatic tare e si foarte bun.

Daca pana acum ai incercat toate prajiturile de post, a venit momentul sa faci si un pandispan cu seminte de mac. E greu de gasit o alta prajitura care sa se faca atat de simplu.

Prajitura cu seminte de mac are prospetimea oferita de sucul si coaja de lamaie si o textura deosebita datorita delicatelor seminte de mac.

Daca vrei ca pandispanul sa se transforme intr-un desert cu aer festiv poti face si o glazura delicata din zahar pudra si suc de lamaie, care ii va da atat un aspect special, dar si savoare in plus de la sucul de lamaie pe care i-l vei adauga si deasupra.

Chiar daca pandispanul cu mac nu are in compozitie oua sau lapte, este atat de moale si pufos incat nimeni nu va crede ca este un desert de post. Bucura-te de aceast minunat pandispan cand este proaspat, dar vei constata ca e uimitor de bun si dupa cateva zile dupa ce l-ai pregatit.

Ingrediente

360 grame faina

200 grame zahar

2 lingurite praf de copt

Un praf sare

240 ml apa

120 ml ulei vegetal

Esenta de migdale

2 linguri suc de lamaie

Coaja de la o lamaie

2-4 linguri seminte de mac

Mod de preparare

Intr-un castron pune faina, zaharul, praful de copt si un praf de sare si amesteca. Pune apa, uleiul, esenta de migdale, coaja de lamaie si esenta de migdale si amesteca bine pana cand toate ingredientele se omogenizeaza.

La final adauga in compozitie si semintele de mac. Pune compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si lasa-o la cuptor pentru aproximativ 40 de minute (fa testul cu scobitoarea inainte sa scoti pandispanul din cuptor).

Foto: galleryhip.com

Leave a Reply