picioare

Solutii pentru vase de sange sparte de pe picioare

Beauty, Tratamente naturiste, Wellness

picioare intVasele subtiri si sparte de pe picioare sunt inestetice, insa reprezinta o problema cu care multe femei se confrunta.

Principala cauza a aparitiei venelor sparte la nivelul picioarelor, in special pe gambe, este de ordin genetic, iar in acest caz nu prea ai ce sa faci.

Poate doar sa te consolezi cu faptul ca mai bine de 55% dintre femei se confrunta cu aceasta problema a venelor sparte, care din pacate sunt si vizibile. Chiar daca factorul genetic este cea mai comuna cauza, asta nu inseamna ca neaparat le vei mosteni si tu.

Cum previi aparitia vaselor sparte pe picioare

Poti preveni aparitia acestor vene sparte si inestetice printr-un stil de viata sanatos. Alte doua cauze ale aparitiei capilarelor sparte de pe picioare sunt fumatul si obezitatea, care impiedica buna functionare a sangelui si de aici pana la vase de sange sparte nu e decat un pas.

Obezitatea pune foarte multa presiune la nivelul corpului in general, ceea ce este daunator sistemului circulator. La fel de nocive sunt tratamentele hormonale, care slabesc peretii vaselor de sange si duc la aparitia acestor “fire de paianjen” si a venelor varicoase ( o problema mult mai serioasa care poate provoca dureri si poate duce la complicatii mult mai grave).

Din pacate nu exista prea multe metode prin care poti preveni aparitia acestor vase de sange sparte de pe picioare. Daca vorbim de cauze ereditare, preventia e imposibila.

Daca nu vorbim insa de mostenira genetica, poti incerca sa le previi prin miscare si sport. Alergarea si exercitiile fizice sunt benefice pentru circulatie si pot impiedica formarea acestor vene.

Tratamente pentru vase de sange sparte pe picioare

Exista insa si cateva tratamente prin care poti scapa de venele sparte de pe picioare. Unul dintre acestea este scleroterapia care consta in injectarea unei solutii pe baza de sare, acizi grasi si glicerina in venele afectate. Efectele tratamentul apar mai intai pe venele mari dupa una sau doua sedinte. Venele mici au nevoie in general de mai multe sedinte. Tratamentul este costisitor, insa nu are efecte adverse si ai garantia ca vei scapa complet de venele sparte.

In afara acestui tratament pe care il poti realiza doar in clinici de specialitate, mai exista si un tratament naturist. Un supliment pe baza de castane ajuta la atenuarea umflaturilor si diminuarea rosetei.

Dar cel mai simplu mod prin care poti scapa de aceasta problema e prin acoperitea venelor sparte cu fond de ten si pudra sau le poti camufla cu auto-bronzant.

Foto: wall.alphacoders.com

 

Leave a Reply