dovlecei p

Gustare care nu ingrasa: sticksuri de dovlecei cu parmezan si ou

Dieta&Sport, Diete

dovlecei iExperienta ne arata multora dintre noi ca gustarile din timpul zilei sunt dusmanii siluetei si asta pentru ca aproape de fiecare data constau in covrigei, sticksuri, cornuri sau biscuiti, despre ale caror efecte dezastruoase asupra siluetei si sanatatii noastre nu mai e cazul sa vorbim. Daca vei incerca macar o perioada sa renunti la aceste mese pe fuga si le vei inlocui cu gustari sanatoase vei constata nu doar ca nu mai acumulezi kilograme, ci e posibil chiar sa slabesti fara sa faci mari eforturi.

Asadar, spune NU saratelor si biscuitilor si incerca o gustare completa si delicioasa: sticksuri de dovlecei cu parmezan si ou fiert.

Pentru aceasta gustare ai nevoie doar de dovlecel, oua, putin parmezan, patrunjel verde si condimente.

Ingrediente

1 dovlecel

40 grame parmezan

Patrunjel vede

2 oua

Sare, piper

Mod de preparare

Taie dovlecelul in bucati de marimea unui deget. Treci apoi fiecare bucata de dovlecel prin ou batut cu putina sare, apoi prin parmezan razuit si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce ai pus toate bucatile de dovlecel in tava mai presara peste ele putin parmezan, condimenteaza cu sare si piper si pune tava in cuptorul preincalzit. Lasa dovleceii la cuptor 15 minute, apoi cu o spatula intoarce-i si mai lasa-i 10 minute pana cand se rumenesc.

In timp ce dovleceii sunt la cuptor pune la fiert oul. Oul va fi sosul in care vei inmuia sticksurile de dovlecei, asa ca trebuie sa fie moale.

Pune oul intr-o cratita si pune apa rece peste el cat sa il acoperi. Lasa cratita la foc mare pana cand apa incepe sa fiarba. Cand apa incepe sa fiarba, inchide focul si lasa-l in apa pentru FIX 3 minute. Dupa trei minute scoate-l din apa si mananca-l imediat cu sticksurile de dovlecel cu parmezan. Dupa ce scoti sticksurile de dovlecei de la cuptor presara peste ele patrunjel verde.

Foto: kitchensanctuary.com

 

Leave a Reply