top

Top 25 cele mai populare destinatii turistice din lume in 2015 by TripAdvisor

Life, Travel

Portalul de turism TripAdvisor a pus cap la cap millioane de review-uri si impresii postate de useri pe site si, folosind un algoritm prin care ia in considerare cantitatea, calitatea, ratingurile acordate hotelurilor, restaurantelor si atractiilor, a alcatuit topul celor mai populare destinatii turistice din lume in 2015.

Daca unele destinatii s-au regasit in top si in anii trecuti, altele au fost o adevarata surpriza, asa cum este si destinatia castigatoare de anul acesta: orasul Marrakech din Maroc.

marrakech

Potrivit TripAdvisor, Marrakech este definit ca “un loc magic, plin de piete, gradini, palate si moschei”. Marrakech este un oras in centrul Marocului si a crescut serios in popularitate, urcand 5 pozitii in topul realizat anul trecut de portalul TripAdvisor. Pe langa pietele si gradinile superbe din Marrakeck turisti au oferit ratinguri mari si pentru Medina – zona ce face parte din patrimoniul UNESCO – partea veche a orasului, care le lasa impresia vizitatorilor ca au fost teleportati in Evul Mediu, datorita stradutelor pietruite din aceasta zona, meterezelor, aleilor asemanatoare labirinturilor si curtilor, in timp ce Jardin Majorelle serveste ca o oaza de relaxare departe de freamatul orasului.

 

Jardin Majorelle
Jardin Majorelle

Anul acesta, TripAdvisor ofera si ghiduri de calatorie si shopping pentru cele mai populare destinatii din top, dar si sugestii de hoteluri. Hotelul din Marrakech care a primit cele mai multe puncte si recomandari favorabile de la utilizatori este Riad Noir d’Ivoire, un hotel boutique din Medina, decorat intr-un stil somptuos specific Orientului Mijlociu.

“Destinatiile alese de comunitatea noastra sunt bogate in istorie, cultura si frumusete si ofera o gama interminabila de obiective ce pot fi explorate”, a precizat Barbara Messing, chief marketing officer TripAdvisor.

Top 25 cele mai populare destinatii turistice din lume in 2015

1. Marrakech (Maroc)
2. Siem Reap (Cambodgia)
3. Istanbul (Turcia)
4. Hanoi (Vietnam)
5. Praga (Cehia)
6. Londra (Anglia)
7. Roma (Italia)
8. Buenos Aires (Argentina)
9. Paris (Franta)
10. Cape Town (Africa de Sud)
11. New York (SUA)
12. Zermatt (Elvetia)
13. Barcelona (Spania)
14. Goreme (Turcia)
15. Ubud (Indonezia)
16. Cusco (Peru)
17. Sankt Petersburg (Rusia)
18. Bangkok (Thailanda)
19. Kathmandu (Nepal)
20. Atena (Grecia)
21. Budapesta (Ungaria)
22. Queenstown (Noua Zeelanda)
23. Hong Kong (China)
24. Dubai (Emiratele Arabe Unite)
25. Sydney (Australia)

 

Leave a Reply